top of page

Goudse moppen recept


Goudse moppen recept
Hoewel ik heel dicht bij Gouda woon, had ik nog nooit Goudse moppen gemaakt. Tijd dus om deze heerlijke Oudhollandse koekjes te bakken in eigen oven. Want vers gebakken koekjes zijn altijd zo lekker en het kost relatief weinig moeite. Het recept is heel gemakkelijk; ideaal dus voor beginnende bakkers, bakkers die niet van moeilijke recepten houden en ook een leuk recept om met kinderen te bakken. Voor je het weet heb je een flinke koektrommel vol lekkere roomboter koekjes met een suikerrand. Dat wordt proeven geblazen want verse koekjes zijn tenslotte het allerlekkerste!

Maak een beetje meer deeg

Dit is echt een heel eenvoudig recept. Het deeg voor dit Goudse moppen recept is sneller klaar dan de oven warm is. Hou je van Goudse moppen? Maak dan wat meer deeg. Je kunt de koekjes afbakken en in de diepvries bewaren, maar je kunt ook het deeg als rol invriezen, later ontdooien en in plakjes afbakken. Zo kun je altijd supersnel even snel verse koekjes bakken.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Maak een rol van het deeg, rol het door de suiker en snij hier plakjes van

Goudse moppen recept

Benodigde ingrediënten voor ongeveer 18 stuks:

 1. 130 gram boter op kamertemperatuur

 2. 75 gram witte of lichtbruine basterdsuiker

 3. 175 gram bloem

 4. 1 theelepel rasp van een citroen of 1 theelepel lemoncurd

 5. 1 eidooier

 6. Snuf zout

 7. Fijne suiker om het deeg door te rollen


Goudse moppen recept, heel gemakkelijk te maken

Goudse moppen recept

 1. Kneed alle ingrediënten goed door elkaar.

 2. Maak twee rollen van het deeg met een doorsnede van ongeveer 3,5 - 4 cm. Pak ze stevig in met plasticfolie. In de folie kun je vaak de vorm nog wat strakker rond rollen.

 3. Laat de rollen minimaal een half uur rusten en koelen in de koelkast. Iets langer of zelfs een dag eerder is nog beter; zo wordt de deegrol heel stevig en kun je de koekjes goed snijden.

 4. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een heteluchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 5. Rol de deegrol door fijne suiker en snij plakjes van ongeveer 1 cm.

 6. Leg de plakjes op een bakvel en bak de koekjes in ongeveer 15-18 minuten gaar tot de randjes goudbruin verkleuren.Een heerijk makkelijk roomboterkoekje Goudse moppen

Hoe kun je het beste koekjes bewaren

Vers zijn koekjes natuurlijk het allerlekkerst. Maar je kunt ze ook goed bewaren. Bewaar de Goudse moppen afgekoeld in goed afgesloten trommel of plastic bakje. Daar blijven de koekjes zo'n 3-4 weken goed. Je kunt de koekjes ook goed invriezen voor later.Gerelateerde posts

Comentarios


bottom of page