top of page

Heel Holland Bakt mee


Heel Holland Bakt Mee 2016
Heel Holland Bakt mee
Het is 4 september 2016 als Heel Holland zich weer opnieuw voor de televisie nestelt voor het vierde seizoen van Heel Holland Bakt. Vanaf dag één van het eerste seizoen verspreidde een nieuw virus zich door Nederland: het bakvirus. Ik herken het direct, want ik ben ook besmet. Gelukkig maar, want het brengt je veel zoete pret. Dit jaar kun je meebakken met de kandidaten met het “Heel Holland Bakt Mee” bakboek.

Meebakken met de kandidaten van Heel Holland Bakt doe je dit jaar gewoon thuis. Lekker in eigen tempo.


Ja, je leest het goed. Wist je andere jaren nog niet welke  beproevingen de thuisbakker doorstaan hadden in de tent, dit jaar kun je de lijst eenvoudig online vinden. Sterker nog: je kunt gaan mee bakken. Zo zit je ’s avonds met je zelf gebakken technische opdracht op de bank te kijken hoe de kandidaten de opdracht doorstaan hebben.


Heel Holland Bakt Mee 2016

Een rij prachtige recepten die allemaal uitgebreid aan bod komen ingedeeld naar de afleveringen van het programma. Van taarten, gebakjes, tot brood,pies en kokos crème caramelpudding tot grand finale waardige baksels.


Heel Holland Bakt Mee 2016

Heel Holland Bakt mee

Met wie ga je dit jaar thuis aan de bak? Het is in het begin altijd een beetje wennen, maar na verloop van tijd lijkt het net of je de kandidaten een beetje leert kennen en leef je enorm met de kandidaten mee. Hier zijn ze dan. Hmmm, misschien handiger als de kandidaten de handschoenen voor het gezicht weghalen? Ach, we leren ze vanzelf kennen.


Heel Holland Bakt Mee 2016

Al in de eerste uitzending worden de kandidaten uitgedaagd een oer-Hollandse mergpijp te bakken. Cake, vulling, marsepein (eventueel zelf maken en rollen) en chocolade op de juiste manier temperen.  De lat ligt meteen al heel hoog. Natuurlijk schrik jij niet, want met zes uitgebreide pagina’s wordt iets dat onmogelijk lijkt uit elkaar gehaald. En wat blijkt? Als je rustig stap voor stap het recept volgt, maak jij binnenkort zelf deze prachtige mergpijpen.Een bijkomend voordeel van thuis bakken: er is geen klok die zegt dat je op moet schieten.


Heel Holland Bakt Mee 2016

Het is echt een boek voor alle bakkers. Van beginners tot gevorderden. Ieder recept krijgt een mooie grote foto, veel stap voor stap foto’s en een uitgebreid stapsgewijs geschreven tekst. Kaders met leuke weetjes van Janny, tips uit de tent houden het luchtig.


Weetje: De naam chipolata zou verband houden met de gelijknamige worstjes: De stukjes in de chipolatataart (of pudding) lijken op die in ragout met uien (cipolla in het Italiaans) zoals die ook wel voor het maken van worst worden gebruikt.

Heel Holland Bakt Mee 2016

Een boek dat er visueel heerlijk uit ziet, nodigt natuurlijk uit om te bakken. Met de tips uit de tent zal deze New York cheesecake vast een topper worden op je feestje.Rechts: Noord Afrikaanse bloemkoekjes. “Deze bloemkoekjes lijken moeilijker dan ze zijn.” staat er bij de verleidelijke foto.


Heel Holland Bakt Mee 2016

In het Thema Hollands is deze appeltaart in de vorm van een appel echt een blikvanger. Een appel vol appeltjes. Roomhoorns behoort tot een van de technische opdrachten van de bakkers in de tweede aflevering.


Rechts onder: Een prachtige zoet-zure Citroen merinquetaart met zelfgemaakte lemoncurd en gebrand meringueschuim uit het hoofdstuk: gebakken lucht.


Heel Holland Bakt Mee 2016

Heel Holland Bakt Mee ademt de sfeer uit, waar ik een jaar lang naar hebben verlangt. De typische bake off tent met daarin keukens vol prachtige apparatuur en gepassioneerde kandidaten.

Ik ben blij dat Heel Holland Bakt mee voor de uitzending is verschenen. Er staan iets minder recepten in dan in voorgaande boeken van Heel Holland Bakt, maar dat weegt niet op tegen de uitgebreide uitleg, de prachtige styling en fotografie. Een aanrader voor de echte Heel Holland Bakt fan!

Allemaal klaar; bakken maar! Het bakseizoen is begonnen

Heel Holland Bakt mee

is nu te koop in de boekenwinkel

ISBN: 989021564173

-- DANK --
Met dank aan Kosmos uitgevers voor de mogelijkheid om een review te schrijven van Heel Holland Bakt mee. De fotografie is van Harold Pereira en Jose van Riele (koekhuisje, baisers handraised pie). De sfeerfoto’s zijn van Roland J. Reinders.

“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page