top of page

Heel Holland Bakt mee seizoen 5


Heel Holland Bakt mee seizoen 5
Heel Holland Bakt mee seizoen 5
Meestal is het een van de grote of kleine mannen die de bank verovert bij ons thuis, maar afgelopen zondag was het mijn beurt en zat ik klaar voor de eerste uitzending van het 5e seizoen van Heel Holland Bakt. Samen met maar liefst 2,7 miljoen andere enthousiaste thuisbakkers, heb ik genoten van de 10 nieuwe kandidaten. Het is altijd even weer wennen om de namen te onthouden van de nieuwe kandidaten en je gevoelsmatig een mening te vormen, want wie wordt de winnaar van 2017? Wie is de meest fanatieke, pietje precieze, creatieve en zoetste thuisbakker? Acht weken lang bakken we ons door de uitzendingen.


Ja, we kunnen meebakken! Net als vorig jaar is er een Heel Holland Bakt mee seizoen 5 bakboek

Persoonlijk vind ik het leuker dat het HHB bakboek aan het begin van het seizoen verschijn en de “Bak mee met TV” opdrachten al bekend zijn. Er staan een aantal recepten die ik vrijwel zeker de komende weken ga bakken. Ze staan al zolang op mijn to do list en nu kom ik ze ineens tegen in het boek, met een duidelijke uitleg…. Ik kan het gewoon niet laten en wil het gaan maken.


Bij het doorbladeren werd ik helemaal enthousiast. Ik denk dat jullie dit ook leuk vinden om te bakken! De recepten zijn lekker, je kent sommige smaken vaak al omdat ze Oud Hollands zijn. De recepten zijn kleurig gefotografeerde, goed te doen en toch uitdagend.


Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Laten we bij het begin beginnen:  De inhoud. Wat kunnen we in het boek verwachten, maar ook wat gaan de kandidaten bakken in de uitzendingen.


Zo zoet, kritisch en behoorlijk grappig: André van Duin vervangt opnieuw Marine Bijl, Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden.

Rechts onder: Friese oranjekoek, nauwelijks verkrijgbaar buiten Friesland, maar met dit recept binnenkort misschien wel helemaal vers gebakken in je eigen keuken?


Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Dit zijn ze dan, de 10 kandidaten van 2017 en wat zijn ze leuk! Heb jij de introductie filmpjes ook gezien? Het is dan net of je de kandidaten een beetje leert kennen en daardoor leef ik extra mee met de serie.


Wie o wie van de kandidaten, is de gekroonde winnaar en op dit moment al bezig een eigen bakboek voor te bereiden?

Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Het Heel Holland Bakt bakboek is net als anders lekker ruim en kleurig op gezet. Veel foto’s, kleurig vol tips uit de tent. Het is niet zomaar een boek, je voelt bij het doorbladeren dat je voelsprieten de pagina’s herkennen. Yes, thuis op elk uur van de dag toch een beetje Heel Holland Bakt.Tip uit het Heel Holland Bakt seizoen 5 boek: Maak altijd een paar extra halsjes mocht er iets mis gaan.

Deze foto wil ik je heel graag laten zien. Op mijn mobiel heb ik al op vaker foto’s gemaakt van de prachtige zwanensoezen gevuld met slagroom. Meestal was dat op vakantie. Ook dit jaar was ik in Duitsland en bewonderde de zwanen die ik al zo lang wil maken. Dit maal ga ik ze fotograferen, in eigen keuken!


Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Veel van de recepten zijn voorzien van meer informatie en lekkere grote en fleurige foto’s die het recept begeleiden. Met deze duidelijke informatie kun jij straks ook bijvoorbeeld kano’s bakken, of ’s mores, een taart met roosjes of een lekker knapperig tijgerbrood!


Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Links boven: Franse Rabarbergalette: een taart die eigenlijk goed te doen is. Door het veranderen van de kleurennuance in de rabarber wordt het een bijzondere taart.


Rechts boven: Tartelettes, ik vind ze er best makkelijk uitzien, maar schijn bedriegt, ze zijn best wel moeilijk. De tarteletes zijn voorzien van een duidelijke how to in stappen. Vanaf nu maak je ze zelf!


Uit het Heel Holland Bakt mee seizoen 5 over Tartelettes: Een klein taartje kan altijd., ook als je een beetje op de lijn let. Het is bovendien een toetje waar je echt de blits mee kunt maken.

Links onder: Spektakel easy chocoladetaart, eigenlijk best makkelijk met een groot WOW-effect.

Rechts onder: Een kardinaaltaart die als technische opdracht in de uitzending zult tegen komen. Ik kende de prachtige rol niet, maar wat ziet hij er lekker uit!


Heel Holland Bakt mee seizoen 5

Aanstekelijk en herkenbaar

Wat ik zo leuk vind aan de boeken van Heel Holland Bakt dat er veel recepten in staan die we kennen of herkennen. Oud Hollandse chocoladezoen, de sprits, kano’s, roze koeken of Friese oranje koek. Koeken en taarten die we kennen uit onze jeugd, van de bakker en de supermarkt zijn recepten die we graag maken.


Het is ook heel leuk om de recepten achter de technische opdrachten tegen te komen. Wat ging er nou eigenlijk mis bij de kandidaten? Het lijkt allemaal zo eenvoudig, maar veel recepten vragen toch om wat extra tips en die komen uitgebreid terug in het boek. Soms met zo’n 6 pagina’s per recept.


Of ben jij er zo eentje die het heerlijk vindt om te eten maar graag bij de oven vandaan blijft? Ook voor jou heb ik een tip!


Een bakboek moet natuurlijk ook uitdagend zijn, waardoor je zelf nieuwe grenzen gaat zoeken. De opzet van het boek is lekker dik, fris, aantrekkelijke layout. Als thuisbakker krijg je echt zin om aan de slag te gaan. En ben jij er zo eentje die het heerlijk vindt om te eten maar graag bij de oven vandaan blijft? Dan is het nieuwe Heel Holland Bakt mee seizoen 5 een heel leuk cadeau om een ander mee te verrassen.


Tip: Meebakken met de recepten uit de uitzending kan nu ook heel eenvoudig met de Heel Holland Bakt app. Heb jij hem al?

Het Heel Holland Bakt mee seizoen 5 bakboek is verkrijgbaar in de boekenwinkel.

ISBN 978 90 215 6610 8-- DANK --
Graag wil ik de Kosmos Uitgevers bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven.
De fotografie is van Harold Pereira (de recepten) en Roland J. Reinders (foto’s van de kandidaten en sfeerbeeld)
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page