top of page

Hoe haal je de pit uit een kers?

Kersen
Verse kersen zijn heerlijk en maar kort verkrijgbaar in het jaar. Dat kersen pitten hebben is geen probleem. Het is best geinig om ze uit te spugen in een schaaltje of in moeder natuur als je buiten aan de wandel bent. Al jaren twijfel ik of ik een kersenontpitter zal kopen. Maar als ik dan eerlijk ben, zou ik zo’n tang maar één of twee keer per jaar gebruiken. Dat is toch zonde? Hoe haal je de pit uit een kers zonder kersenontpitter?

Je kunt de kers door de midden snijden, maar de pit zal aan de kers blijven zitten en niet zomaar vrijwillig loslaten. Hoe krijg je wèl de pit los van de vrucht?Je hebt geen kersenontpitter nodig om de pit uit een kers te halen. Het enige dat je nodig hebt is een grote paperclip.


Hoe haal je de pit uit een kers?

Hoe haal je de pit uit een kers?

Benodigdheden:

  1. Verse rijpe kersen

  2. Grote paperclip

Gebruik een paperclip om de pit uit de kers te halen

Hoe haal je de pit uit een kers?

  1. Het is belangrijk dat je rijpe kersen koopt. Behalve dat deze veel lekkerder zijn, zal je de pit iets makkelijker uit de kers kunnen halen.

  2. Duw de grote paperclip naar beneden in de kers en haal de paperclip onder de pit door. Trek vervolgens de pit naar buiten. De pit blijft in de paperclip hangen.

  3. Het is even oefenen, maar na enkele kersen krijg je de slag te pakken en kun je al snel iedere 10 seconden een kers ontpitten.

  4. Meestal lukt het om de pit zonder onnodig vruchtvlees te verwijderen uit de kers. Hoe rijper, hoe eenvoudiger. En natuurlijk is het niet zo handig om EN de pit uit de vrucht te halen EN ook nog foto’s te willen maken voor je blog (zie de foto hierboven).

Met een paperclip kun je de pit uit een kers halen

Ik ben benieuwd wat je van dit trucje vindt. Misschien heb jij ook een goed idee. Deel het dan met mijn lezers!Teveel gedoe met een paperclip? Heb je vele kilo’s kersen te ontpitten?

Je kunt natuurlijk ook een kersenontpitter aanschaffen.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page