top of page

Hoe maak ik een hartvormig ei; review en winactie


* WINACTIE * SUCCESVOL AFGESLOTEN * WINACTIE * SUCCESVOL AFGESLOTEN * WINACTIE *


Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie
Hoe maak ik een hartvormig ei; review en winactie
Hoe maak ik een hartvormig ei, krijgen je stoofpeertjes op een natuurlijke manier een rode kleur of keur je een mossel. Hoe maak je zo’n mooie avocado-roos of maak je citroenmayonaise? Maar ook hoe weet je dat je vlees raw, medium of done is, krijg je witte wijn snel koud zonder dat het waterig wordt en hoe herken je een vrouwelijke of een mannelijke paprika? Tot vandaag dacht ik dat paprika’s unisex waren…. Nu weet ik welke van de twee paprika’s het meest zoet is en dus het allerlekkerst.

Weetjes, weetjes, weetjes, ik hou er van en niet alleen op foodgebied. Het zijn vaak zulke kleine tips dat ik denk: waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht!


Tip: Bekijk snel wat je allemaal van dit leuke boek kunt verwachten en doe mee aan de winactie onderaan dit artikel! 

Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie

De inhoud bestaat uit maar liefst drie bladzijden vol tips. Alledaagse, bruikbare tips die heel bruikbaar zijn tijdens het koken en bakken.

Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie
Belangrijk: “No waste!” Welke leftovers kun je allemaal gebruiken bij het koken en bakken

Een veel terugkerend thema in dit boek vol keukentips- en tricks: verspilling tegengaan. “No waste” past helemaal bij deze tijd. Tussen de bewaartips, de tips hoe je een ingrediënt het best kunt gebruiken, schoon maken, ontpitten en bewaren, vind je veel goede ideeën om van ‘restjes” iets lekkers te maken.


Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie

Van een gevuld luchtig omelet of soep met restjes uit de koelkast, maar ook wat te doen met restjes brood, restjes chocoladepasta of rijst?Deze tip pas ik vaker toe als er overrijpe bananen op de schaal liggen; dan maak ik er bananen-haverbrood van. Lekker en met havermout nog een tikje gezonder.


Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie

Een boek voor volwassenen, maar kinderen kijken graag mee

Dit leuke boekje is voor volwassenen, maar ik vind het ook erg geschikt voor kinderen. Het is zeker geen kinderboek, maar er staan wel veel projectjes in die kinderen erg leuk zullen vinden en een gezonde keuze zijn bij snoepen. Neem nu deze rozen maken van aardbeien, een schildpad maken van een groene appel en druiven, lolly’s maken van driehoekjes watermeloen of spaghetti kleuren met natuurlijke kleurstoffen als kurkuma en biet.


Deze aardbeienrozen zullen niet verwelken. Dat halen ze niet want dan zijn ze vast al op!


Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie
Er valt nog zoveel te leren op de “weetjes”-school vol keukentips. Smakelijke onderwerpen, dagelijks bruikbaar in de praktijk, kort & bondig en visueel heel aantrekkelijk in beeld gebracht.

Een blik op bovenstaande foto en ik wil eigenlijk vandaag nog aardappelrozen maken. Jammer, jammer, maar ik heb een allergie voor rauwe aardappelen. (jeukende ogen, benauwd, huid reageert op het vocht) Gelukkig kan ik ze gekookt en gebakken wel eten! Dus voor het maken van de aardappelroosjes moet ik gewoon mijn jongens even lief aankijken binnenkort?

Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie

Win het boek: “Hoe maak ik een hartvormig ei?

Heb je verlekkerd mee zitten lezen? Heb je ook zo’n zin gekregen om dit leuke zonnige boekje door te bladeren? Van Imagebooks.nl mag ik een exemplaar weggeven!

Winnen? Wat moet je doen: Vertel mij wat je NIET moet doen in de keuken en waarom. Dat levert vast hilarische verhalen op waar we samen smakelijk om kunnen lachen en van leren.

Laat ik dit boek eens omdraaien. We maken allemaal wel iets raars mee of doen iets hopeloos fout. Vertel mij hoe je iets NIET moet doen in de keuken bij het koken en bakken. Heb jij ook zo’n hilarisch verhaal?

To do in 3 stappen:

  1. Schrijf onderaan dit blog een tip wat je NIET moet doen in de keuken en vertel me waarom.

  2. Ga naar de Facebookpagina van Carola Bakt Zoethoudertjes en tag een vriend of vriendin bij het berichtje over dit review met winactie. Volg je Carola Bakt Zoethoudertjes al? 

  3. Duim, duim duim dat jij de winnaar wordt. Je kunt meedoen tot 20 februari. De winnaar zal dan per mail benaderd worden.  

Helaas, de winactie is voorbij. Jeanet is de winnaar; gefeliciteerd!


Hoe maak ik een hartvormig ei review en winactie

Het mag duidelijk zijn; wat een leuk boek is dit. Van de vormgeving word je behoorlijk vrolijk. Het is kleurrijk, less is more, veel leuke bruikbare tips, grappige tekeningen en mooie foto’s.


Dit soort boekjes prikkelen mij om het uit te proberen en de tips blijven hangen. Met de prijs van 15 euro is het ook erg geschikt om iemand cadeau te doen (of om om je eigen verlanglijst te zetten)

Hoe maak ik een hartvormig ei en heel veel andere keukentips & -tricks

is te koop in de boekenwinkel.

ISBN: 9789463334723


-- DANK --
Graag wil ik de Imagebooks.nl bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven en een winactie te houden. De fotografie is van Marielle Leenders; Curious Collections.

Meer weten over de actievoorwaarden van de winactie? Lees hier de disclaimer.

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page