Dit wordt misschien wel het kortste blog ooit, maar lees vooral verder! Een gezond ijsje maken, vol fruit, suikervrij en met maar 1 minuut voorbereiding. Wat wil je nog meer! Dit ijs van bananen, is een uitkomst als je eigenlijk niet wilt snoepen, maar ook een gezonde keuze voor kinderen, of een handige oplossing voor als je teveel bananen hebt gekocht!
Banaan op een stokje; hoe smaakt dat? Zelf vind ik het niet zo lekker als de banaan te hard bevroren is, maar na een uur of 6-8 uur kun je goed je tanden in de banaan zetten om echt het gevoel te hebben dat je ijs eet. De structuur klopt dat precies. Ik vond het nog behoorlijk zoet smaken.
Banaan op een stokje, that’s it! Het is lactosevrij, glutenvrij, vetvrij, natuurlijk en zonder toegevoegde suikers! Zo maak je het.
IJs van bananen, eenvoudiger kan niet
Benodigdheden:
IJsstokjes, nieuw of maakte gebruikte stokjes schoon
Banaan
eventueel citroensap
ongeveer 7-8 uur geduld
Zo maak je IJs van bananen, eenvoudiger kan niet:
Waar je de banaan doormidden hebt gesneden, kun je insmeren met wat citroen om zeker te weten dat de banaan niet gaat verkleuren.
Persoonlijk vind ik het lekkerst als de banaan niet in en in hard is. Bewaar de banaan in de diepvries. Dek hem eventueel af om ongewenste luchtjes op je banaan te voorkomen. Dit is zeker handig als je de ijsjes wat langer in de diepvries bewaard. Na ongeveer 8 uur is de schil wat bruiner geworden. Haal deze met een mesje van de banaan af.
Dat wordt smullen zonder schuldgevoel!
Dus: ’s morgens de banaan in de diepvries is na het avondeten een lekker ijsje!
Comments