top of page

In november krijgt meneer een snor!


chocolade snor met movemeber
Snor, snorremorrie, Mr. Snorremans. De snor krijgt sinds enkele jaren eventjes extra aandacht in november; de maand van de snor. Niet vanwege estetische of modieuze redenen, nee, ieder jaar  horen 10.000 mannen in Nederland dat zij prostaatkanker hebben. Toch wordt er er nauwelijks over prostaatkanker gepraat.

In 2003 bedachten 3 vrienden in Australie een concept. Zij lieten hun snor staan in november om aandacht te krijgen voor prostaatkanker en geld te verzamelen voor onderzoek. Vorig jaar haalden 880.000 deelnemers wereldwijd 91 miljoen euro op. In Nederland lieten afgelopen november 3.350 mannen hun snor staan. Samen brachten zij 350.000 euro bijeen voor prostaatkankeronderzoek.


chocolade snor in november

Behalve de movembermaand (een samenvoeging van moustache en november), is de  snor momenteel “hot”,   Komt dat mooi uit dat de snor is al een tijdje bezig met zijn return!


En wij dames kunnen de heren, behalve onze eigen snorharen te laten staan, wat extra aandacht schenken in de vorm van een zoete snor. Nee en ik bedoel daarmee geen zoete verdwaalde resten in de snorharen.


In november krijgt meneer een snor

Wat dacht je van deze chocolade variant, die voor veel hilariteit zorgt op damesfeestjes, kinderpartijtjes en andere gezellige samenkomsten?

Deze harige traktatie is eenvoudig te maken.


mal voor meneer snor

Wilton heeft voor ongeveer 2,25 euro een hele leuke plastic chocolademold.

Hiervoor smelt je chocolade au bain Marie op een laag vuurtje in een pan.


mal met stokje voor meneer snor

Doe een halve laag gesmolten chocolade in een “snor” naar keuze en breng een papieren lollystokje op de juiste plaats in de mold.


In november krijgt meneer een snor

Hier overheen komt nog een laag gesmolten chocolade. Gun de snorren tijd om te stollen. In de koelkast gaat dit het snelst, maar niet te lang, anders worden de snorren vochtig.


mooie zwarte chocolade snor

Hmm, een snor die niet kriebelt en van chocolade gemaakt is. Kan het eigenlijk wel nog beter worden? Zeker want toen was er weer die verleiding voor schittering: kan ik de snorren dusten?

Het antwoord is: Ja! En zo werden de snorren zilver, goud en gunmetal grey gedust. Natuurlijk kun je in deze molds ook marsepein snorren of fondant snorren maken, persoonlijk zou ik ze dan niet op een stokje doen, de kans is groot dat ze eraf vallen. Fondant zal na wat indrogen wel iets sterker zijn dan marsepein en ook deze kunnen glimmend gedust worden.


Plezier met de snor van Snorremans

Hebben we niet allemaal mannelijke en vrouwelijke trekjes?


Printscreen van printableshop

Ben je echt helemaal weg van snorren?

Gewoon Marieke heeft gratis te downloaden mustaches printables. Leuk voor een desserttafel of een traktatie op school. En als je dan toch op haar site bent, kijk even rond naar de vele inspiratie die zij te bieden heeft.

Gerelateerde posts

bottom of page