top of page

Koekjes met luipaard print


Koekjes met luipaard print
Dit koekjesrecept ligt al een tijdje te wachten om online gezet te worden. Komt het misschien omdat de foto niet helemaal naar mijn zin en is het daarom onbewust een beetje in een vergeethoekje beland? Het ligt niet aan de koekjes want deze leuke koekjes met een dierenprint zijn letterlijk en figuurlijk gevaarlijk lekker. Eerder bakte ik een brood met dezelfde techniek. Het kost iets meer tijd dan andere koekjes om te maken, een soort puzzel met eetbare ingrediënten. Het is daarom ook iets minder geschikt voor kleine kinderen; hoewel zij het geweldig vinden om ze te eten. Koekjes met luipaard print; gevaarlijk lekker koekjes.

Voor dit recept van Koekjes met luipaard print heb ik cacaopoeder als kleurstof gebruikt. Een beetje cacaopoeder voor een lichtbruine kleur en iets meer voor een donkere kleur. Eerder gebruikte ik noritpoeder om op een natuurlijke manier zwart te gebruiken. Die kleur zou je ook kunnen kiezen.


Norit bij het bakken als natuurlijke kleurstof

Hoewel niet iedereen voor het gebruik van noritpoeder is (gemalen norit), staat mij persoonlijk het gebruik van zwarte kleurstof uit de bakwinkels mij meer tegen. Ik weet hoe sterk de kleurstof aan je handen blijft kleven. Bij zwarte kleurstof zal ik ook altijd handschoenen aandoen. En als het niet van je handen afgaat, hoe zit het dan in je lichaam? Norit is een natuurlijk product en je hebt maar weinig nodig.

Kleur het koekjesdeeg met natuurlijke kleurstoffen als cacaopoeder en noritpoeder

Koekjes met luipaard print

Benodigdheden:

 1. 175 gram boter op kamertemperatuur

 2. 175 gram suiker

 3. 300 gram bloem

 4. 4-5 theelepels cacaopoeder

 5. Snuf zout

 6. 1 ei

Zo maak je een luipaard- of jaguar patroon in je koekje

Koekjes met luipaard of dieren print maken

 1. Kneed de ingrediënten voor het deeg door elkaar. Verdeel het deeg in twee delen. Een deel blijft neutraal. Van het andere deel kleur je 2/3e deel lichtbruin en 1/3e deel donkerbruin met cacaopoeder: licht- en donkerbruin.

 2. Rol van het lichtbruine deel rolletjes. Rol het donkere deeg uit en rol de donkere kleur om het lichtbruine deeg. Het hoeft niet heel netjes te zijn wat mij betreft, want geen dier heeft exact dezelfde vlekken in de vacht. Hoe dit werkt kun je ook zien bij dit brood met dierenprint

 3. Rol het deeg uit zonder kleur. Probeer dit zo breed uit te rollen als de rolletjes deeg. Rol ieder gekleurd rolletje deeg in het neutrale deeg. Dit is de kleur tussen de dierenvlekken later. Kijk maar op de foto hierboven.

 4. Leg de rolletjes die even lang zijn tegen elkaar en probeer en een mooie worst van te maken door ze op te rollen. Verpak het eventueel in plastic folie om te zorgen voor een mooie strakke rol.

 5. Laat het koekjesdeeg nu een uur rusten in de koelkast.

 6. Verwarm de oven voorop 175 graden bij een hete lucht oven of op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

 7. Haal de worst met koekjesdeeg uit de koelkast en snij de koekjes in plakjes. Bak de koekjes direct (nog koud) af in de oven in ongeveer 8-12 minuten gaar.


Koekjes met luipaard print

Je kunt dit koekjesdeeg ook als worst invriezen, later ontdooien, in plakjes snijden en afbakken. Een handige voorbereiding voor een kinderpartijtje. Dan heb je last minute geen koekjesstress.

Koekjes bewaren

Bewaar je koekjes goed afgesloten in een koekjestrommel of andere afsluitbare bak.


koekjes met luipaard print

Veel eetplezier en mocht je jouw koekjes willen delen? Onder dit artikel kun je een reactie achterlaten, eventueel met foto.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page