top of page

Kokosbollen met ananasjam en chocolade


Kokosbollen met ananasjam en chocolade
Kokosbollen met ananasjam en chocolade
Heb je het al gemerkt dat ik veel van kokos hou? Ik vind niet alleen de smaak heerlijk, maar ook de structuur die het geeft aan gebak. Eerder maakte ik basic kokosbollen, lekker strak met een ijslepel. Dit maal kregen ze een bijzondere upgrade. Deze kokosbollen met ananasjam en chocolade, zien er aan de buitenkant uit als gewone kokosbollen, maar ze bevatten een verrassing!

Hero Jam studio

Zijn we niet allemaal groot geworden met de potten jam van Hero? Voor mij betekent de jam van Hero, een pot vol fruit met een constante kwaliteit. Je kunt jam op je boterham of op een beschuitje smeren, maar je kunt er ook verrassend veel leuke dingen mee doen bij het bakken. Zin om op een snelle manier een frisse fruitsmaak en wat kleur toe te voegen aan gebak? Haal die pot vol fruit eens wat vaker uit je kast! Een heel handig ingrediënt dus voor de thuisbakker, want we hebben vrijwel allemaal wel een pot lekkere jam in huis.


Klassieke combinatie van kokos en ananas

Toen Hero mij vroeg om voor de Hero Jam Studio, een recept te bedenken met de original ananasvariant, moest ik vrijwel meteen denken aan de klassieke smaakcombinatie met kokos. De smaak van ananas geeft een exotisch accent aan de kokos. Hmmmm en enthousiast ging meteen aan de slag.


Lekker, deze fruitige kokosbol heeft een prachtig plekje gekregen tussen vele inspirerende recepten met jam op de website van Hero jam studio.

Kokosbollen met ananasjam en chocolade

Kokosbollen met ananasjam en chocolade

Benodigdheden voor 12 stuks:

 1. 75 gram Hero original ananasjam

 2. 200 gram geraspte kokos

 3. 180 gram suiker

 4. 3 eieren

 5. 1 eetlepel maïzena

 6. Rasp van de schil van een halve biologische citroen

 7. Snufje zout

 8. 150- 200 gram pure chocolade

 9. Appelboor

 10. IJslepel

 11. Bakpapier

Kokosbollen met ananasjam en chocolade

Kokosbollen met ananasjam en chocolade

Bereiding:

 1. Mix de eieren tot ze romig zijn en voeg de geraspte kokos, suiker, citroenrasp, maïzena en het zout toe. Laat het geheel een uur in de koelkast staan, zodat het vocht opgenomen kan worden door de kokos.

 2. Verwarm na een uur de oven voor op 170 graden.

 3. Schep een ijslepel vol met kokosmix en duw het een klein beetje aan. Knijp de lepel goed vast, anders komt de bol eruit.

 4. Maak met een appelboor voorzichtig een gat in de kokosbol. Heb je geen appelboor? Probeer het dan voorzichtig met je kleinste lepeltje. Vul de holte nèt niet helemaal vol met ananasjam.

 5. Maak het gat dicht met een beetje van het kokosmengsel en laat de bol voorzichtig uit de ijslepel komen. Leg de gevulde kokosbol op een vel bakpapier.

 6. Maak op deze manier kokosbollen tot de mix op is.

 7. Bak de koeken in 16-20 minuten goudbruin. Hou de koeken na ongeveer 15 minuten goed in de gaten, want op het einde kunnen ze ineens heel snel bruin worden.

 8. Als de kokosbollen zijn afgekoeld kun je de chocolade verwarmen. Hak de chocolade in stukjes en verwarm het au bain-marie of smelt de chocolade in de magnetron. Roer de chocolade in de magnetron iedere 30 seconden even door, tot alles gesmolten is.

 9. Doop de kokosbollen in de chocolade en schut de overtollige chocolade van de koek af.

 10. Plaats de kokosbollen met chocoladevoetjes op een vel bakpapier. Maak met de chocolade die je over hebt, strepen over de koeken. Dit doe ik zelf altijd met een klein lepeltje. Laat de chocolade hard worden, dit gaat het snelst in de koelkast.
Tip: Voeg een scheutje Malibu-likeur toe, dit versterkt de smaak van de geraspte kokos en is heel erg lekker!

Kokosbollen met ananasjam en chocolade

Kokosbollen bewaren?

De kokosbollen blijven langer lekker als je ze goed opbergt in een afgesloten trommel. Heb je erg veel kokosbollen gebakken? Je kunt ze ook in de diepvries bewaren voor later!


Wil je nog meer recept-inspiratie opdoen met jam van @Hero.fruit? Neem dan een kijkje bij de Hero jam studio.

Het recept voor kokosbollen met ananasjam en chocolade is een samenwerking met Hero.


Meer weten?

Lees mijn disclaimer.


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page