top of page

Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan


Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan
Voor de show begint, alles wordt gereed gemaakt.
Gisteren ben ik naar Smaakt naar meer geweest; het was de laatste uitzending van het seizoen met Heel Holland bakt-winnaar: Hans Spitsbaard! Voor de enthousiaste thuisbakker is het meemaken van een aflevering van Smaakt naar meer in de studio een heel erg leuk einde van het bak-seizoen. Nou ja, het einde. Laat ik zeggen het begin. Het weer wordt guurder, de dagen korter en het Heel Holland Bakt seizoen is voorbij: laten we zelf gaan bakken!

Veel te vroeg was ik al in het mediapark in Hilversum waar het programma wordt opgenomen. Maar dat gaf me de ruimte om een goede parkeerplaats te vinden. Het was even zoeken welke studio ik moest hebben, want er zijn er behoorlijk veel. Gelukkig wist google ook de weg in het mediapark te vinden.Spannend, het was al weer een tijd geleden dat ik in een studio was vol camera’s, verlichting, mannen die kabels sjouwen, visagistes die met poederkwasten af en toe de gasten bepoederen en applaudisseren op commando. Raar maar waar; dat is leuk. Vooral als het ook nog zoet is!

Een plekje op de tribune veroveren in de studio voor een uitzending van smaakt naar meer, bemachtig je zo!


Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan

Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan

Hoe werkt het en wat kun je er allemaal zien? Zo belandde ik op de tribune van het zoete programma:

Stap 1: schrijf je in voor de nieuwsbrief van Smaakt naar meer. Pas rond de eerste uitzending van het seizoen van Heel Holland Bakt ontvang je enkele nieuwsbrieven. Het zijn er maar een paar, het is niet zo dat je gespamd wordt in je mailbox.Stap 2: Hou rond de eerste uitzending deze mailing in de gaten. Ontvang je een mail waarin staat dat je een plekje kunt reserveren op de tribune, aarzel dan niet en schrijf je meteen in! Dezelfde dag is de meest populaire uitzending, de laatste uitzending met alle kandidaten, al snel voorzien.


Opgelet: een plekje op de tribune betekent dat je boven op een tribune zit; dus niet bij de stoeltjes en tafeltjes met taarten voorin. Dit vond ik juist heel prettig, want ik hoef niet zo nodig in beeld!

Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan

Met een E-ticket in de hand…..

Na inschrijven ontvang je per mail een E-ticket. Met dit toegangsbewijs ben je op de dag van opname welkom in de omroep Max studio. Wij werden ontvangen met een kopje koffie/thee en een koekje. Natuurlijk moet je even wachten hier, even wachten daar, maar dat hoort erbij. Het bouwt de spanning ook een beetje op. Er liepen ook nog wat ex-bakkers van 2016 rond, waaronder Manuela en Emma, en yes, ik heb een leuke afspraak kunnen maken, maar daarover later meer! Ook heb ik kort de Oma van winnaar Hans gesproken, wat was dat leuk! Wat mij betreft moeten we de invloed van oma niet onderschatten naast de uitgebreide-precisie-studie-per-baksel-aanpak van winnaar Hans!Het publiek werd naar de plaatsen gebracht. Alsof we in een vliegtuig zaten, kregen we instructies hoe te klappen, te lachen en te zingen. Dit is eigenlijk niet echt mijn ding, maar ik dacht; go with the flow en als je dan mee doet is het eigenlijk erg grappig. Dit is tv-maken en met André van Duin als gastheer, leek het af en toe net een beetje de André van Duin show. Al met al erg vermakelijk met de zeker niet minder grappige Richard Groenendijk aan tafel, naast Robert van Beckhoven en Janny van der Heijden.

Want ja, een vrolijke boel wordt het al snel als we moeten gaan zingen, of we nu talent hebben of niet…. en dat werd uitgebreid geoefend!


Conclusie: hoe bemachtig je een mooi plekje in Smaakt naar meer?

Vind je het leuk om naar Smaakt naar meer te kijken? Wil je een keer meemaken hoe het programma wordt opgenomen? Hou dan in het prille begin van ieder seizoen je mailbox goed in de gaten en wacht niet te lang met inschrijven voor een mooi plekje!


Naar de uitzending van Smaakt naar meer gaan

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page