top of page

Oranje Hup Holland Hup brownie


Oranje Hup Holland Hup brownies
Oranje hup Holland hup brownies
Eigenlijk ben ik niet een fanatieke oranje-fan. Als ik eerlijk ben wist ik een maand geleden niet eens dat EK dit jaar zou door (schaam, schaam). Maar nu het eenmaal begonnen is, is het virus toch overgeslagen en zit ik bij iedere wedstrijd voor de buis. Het is prachtig weer en de zomer komt eraan, dus iets lekkers bakken in weinig tijd is ideaal. Deze oranje Hup Holland Hup brownie bak je supersnel in de pauze tussen de wedstrijden. Als dat geen winnaar is!

Het juichen begint al voor de wedstrijd

Brownies; wow die worden heel enthousiast ontvangen thuis, het juichen begint al voor de wedstrijd.

Een brownie bak je over het algemeen voor volgende dag, want een brownie moet goed afkoelen; dus ga op tijd aan de slag.


Verdeel de M&M's over het browniebeslag

Oranje Hup Holland Hup brownie

Benodigdheden voor een bakvorm van 20 x 20:

  1. 300 gram zachte boter

  2. 300 gram pure chocolade

  3. 2-3 eetlepels cacaopoeder

  4. 4 eieren

  5. 350 gram bruine basterdsuiker

  6. 160 gram bloem

  7. 1/2 theelepel zout


Voor bovenop:

  1. Een verpakking oranje M&M’s met nootjes

  2. Eventueel wat extra sprinkles om de gaatjes te vullen

  3. Geen sprinkles in huis: stooi na het bakken wat oranje suiker in de gaatjes, dit kun je zelf eenvoudig maken via deze link.


Oranje brownie
Brownie voor Koningsdag en internationale voetbalwedstrijden

Oranje brownie maken

Vet het bakblik in en bestrooi het licht met bloem of gebruik hiervoor bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.


Zet een pan op een zacht vuur met de boter en de chocolade, laat het smelten. Zodra beide ingrediënten bijna gesmolten zijn mag het vuur uit. Klop de eieren met de suiker luchtig en voeg de bloem, het zout en cacaopoeder toe. Meng het kort door elkaar. Klop de iets afgekoelde gesmolten boter en chocolade toe. Zelf zet ik de pan kort even in de wasbak met koud water om dit te versnellen. Maar niet te lang want anders gaat het stollen.Haal de brownie op tijd uit de koelkast om op temperatuur te laten komen

Haal de brownie uit de koelkast voordat je het eet, dan wordt hij lekker smeuïg en komt de smaak van chocolade extra goed naar boven.


Vul de bakvorm. Verdeel de oranje M&M’s over het beslag, begin in het midden. Zelf had ik nog wat kleine oranje sprinkles die je mee kunt bakken. Hiermee vulde ik de gaatjes en wordt de oranje bal nog iets meer oranje.

Bak de oranje Hup Holland Hup brownie in 25 minuten gaar. Liever niet langer want dan wordt hij droger om te eten. Laat de brownie eerst buiten en vervolgens in de koelkast goed afkoelen.


Oranje Hup Holland Hup brownies

Verdeel de Juich-brownie in 16 stukken en duimen dat we ons naar de finale voetballen. Aan de brownie zal het niet liggen.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page