top of page

Brownies met m&m karamel topping


Brownies met m&m karamel topping
Meestal probeer ik lekkers te bakken zonder kleurstoffen, maar soms… doe ik het toch. Tja, je bloedjes van kinderen met een leuk idee komen bijvoorbeeld. Mijn zoon had gehoord dat je m&m’s kunt smelten. Dan komen de pinda’s tevoorschijn en je kunt het weer laten stollen. “Leuk mam, dan blijf je de nootjes zien!”  Nootjes met stukjes m&m of zoals ik koos, het huismerk van de supermarkt dat hier op lijkt.  Smakelijk bovenop een laag van mijn favoriete brownie-recept. Brownies met m&m karamel topping! Een makkelijk recept voor de lekkerste brownies!

Het smelten van de m&m’s au bain marie ging vrij moeilijk. Je zou ook kunnen kiezen voor een laagje ganache en dit vermengen met een beetje fijn gehakte snoepjes, maar dat smaakt wel anders vermoed ik.  Ik vond de bovenlaag snoepjes, pinda’s vermengd met een paar eetlepels slagroom echt heel lekker combineren op de brownie. Het werd een beetje karamel-achtig maar dan kleurrijk en met een lekkere bite van de pinda’s.


Brownies bakken

Brownies met m&m karamel topping

Benodigdheden voor een 20 x 20 cm vorm:

  1. Een half recept van mijn lekkerste brownie-recept

  2. 1 zakje m&m’s met pinda of look a likes huismerk

  3. 100 ml slagroom

  4. 1 theelepel boter


Brownies met m&m karamel topping

Brownies met m&m karamel topping recept

  1. Bak een brownie volgens het recept die je in de link vindt. Dit is het meest smeuïge, full chocolate brownie recept dat ik ken. Je hebt de helft van het recept nodig. Bak de browie in een bakvorm bekleed met bakpapier. Laat het afkoelen in de bakvorm.

  2. Als de brownie bijna is afgekoeld, kun je de topping gaan maken. Bewaar ongeveer 1/4e deel van de m & m’s apart als versiering.

  3. Zet wat water op om de overige m & m’s au bain marie te smelten. Omdat dit niet zo makkelijk ging als gewone chocolade, het snoep liet zich niet zo makkelijk smelten, heb ik enkele m & m’s voorzichtig kapot gemaakt zonder dat de pinda erin stuk ging. Omdat de chocolade in het snoepje nu kon smelten, smolt de rest ook iets makkelijker.

  4. Roer het geheel goed door tot alles is gesmolten. Voeg de slagroom en boter toe en roer het goed door totdat het er zacht karamelachtig uitziet. Giet het over de brownie.

  5. Hak de stukjes m & m die over zijn in grove en fijne stukken. Strooi ze over de brownie en laat het geheel nog verder afkoelen in de koelkast. Een brownie heeft al snel zo’n 4 uur koelkast nodig voordat je hem in stukken kunt snijden. Ik weet het, wachten is heel erg moeilijk!


Brownies met m&m karamel topping

De brownies zijn echt heel lekker. De topping maakt de brownie net was spannender om te proeven, heeft meer verschillende smaken en structuren. De kleine stukjes gekleurde m&m’s vind ik er heel vrolijk uit zien.
Luister dus gerust naar je kinderen. Ze blijken hele leuke en lekkere ideeën te hebben!

Gerelateerde posts

Commenti