top of page

Review Jamie Magazine special: Family


Review Jamie Magazine special: Family

Het is net een gesmeerde fabriek; Jamie Oliver, maar wel een hele smakelijk, goed geoliede fabriek. Die olie zal dan waarschijnlijk olijfolie zijn want Jamie bouwt flink aan de weg met het bereiden van eenvoudige, maar gezonde maaltijden.

Eigenlijk dagelijks komen we hem tegen. Op de televisie bij 24 kitchen, in de maandelijkse allerhande van de Albert Hein. Ook verkoopt Jamie in diverse winkels kookaccessoires, boeken en tussen de tijdschriften vind je zijn eigen Jamie Magazine. Een druk baasje is hij dus.

En waar ik nu zo benieuwd naar ben: heeft Jamie überhaupt nog wel tijd om voor zijn vrouw en 4 kinderen heerlijk en eerlijk te koken 😉

Deze maand verschijnt er een family special van het Jamie Magazine. Hierin wordt het koken en eten met jonge kinderen extra belicht. Want hoe hou je de maaltijd eigenlijk gezond en toch lekker?  En dat een schooljaar lang.

Review Jamie Magazine special: Family

Het tijdschrift viel bij mij in de bus. Leuk! Al vanaf hij nog maar net op de televisie te zien is werkt de “Jamie formule” bij mij ook erg goed. Jamie presenteert alsof hij een vriend van je is. Als huisvriend laat hij zien dat je met een beetje zelfvertrouwen zelf de meest smakelijke maaltijden kunt bereiden. Makkie, kwestie van goed ingrediënten kiezen en aan de slag gaan.

Wat me in eerste instantie opviel aan dit magazine, is dat het papier gebruik iets flets van kleur is. Past dit bij een doordachte formule of is dit een kosten besparende keuze?

Het letter-gebruik, is voor mij net iets te klein gekozen. Tja, ik ben dan ook een moeder waarvan de jongste net afscheid genomen heeft van de basischool. Zal ik mijn leesbril die ik normaal nog niet echt nodig hebt er maar bij gaan halen?

Review Jamie Magazine special: Family

Ik ga lekker even zitten neuzen. Het is mooi weer, wat zullen we eten vandaag.

Jamie probeert ons vertrouwt te maken met het idee dat je ook heerlijk kunt leven en eten met minder suiker, verse producten, het kiezen van andere producten dan gebruikelijk.

En zo ontdek ik dat ik eigenlijk net een kind ben. Ik ben niet echt een vleeseter. Voor mij geen lappen vlees op mijn bord. Het valt mij het eerst op dat ik dus bijna het hele tijdschrift lust.

Het magazine is gericht op de lezer met jonge kinderen die al lekker met de familie mee eet aan tafel. Er staan een paar artikelen in waarmee je een gezonde draai kan geven aan verkeerde gewoontes. Er staat een artikel in over water. Waarom je meer water moet drinken en minder limonade.  Een missie die ik thuis al een tijdje uitprobeer maar veel weerstand geeft.  Gemotiveerd door het artikel in het magazine over of suiker verslavend is ga ik hier dapper mee verder.


Review Jamie Magazine special: Family

Het artikel over gebruik van andere granen vind ik ook erg leuk. Quinoa met groenten en pistachepesto, hoe lekker klinkt dat?

Jammer, ik heb geen wafelijzer, anders zou ik de wafels gaan maken met gerstemeel, havermeel, roggemeel, gierstmeel met kersen en rietsuiker, hmm, ze lijken me heerlijk.

En welk kind houdt nu niet van pasta? Ik ben dus helemaal in mijn sas met het basta e basta artikel.

Review Jamie Magazine special: Family


Ergens in zijn carrière is Jamie een weg ingeslagen waarin hij ons wilt leren beter voor ons zelf te zorgen, na te denken over hoe we het eten bereiden en waarom. Lekker en eenvoudig koken is een soort missie geworden. Hoe leren we de jeugd, de toekomst waar ons eten uit bestaat, wat het met ons doet en hoe we hier het beste mee om kunnen gaan en toch blijven genieten.

Bewustwording, verantwoordelijkheid, een verbintenis vinden met eten, het eten niet als vanzelfsprekend zomaar in je mond stoppen, de eetcultuur levend houden. Of mag ik concluderen: back to basic.

Mijn zoon heeft een idee. Het lijkt hem leuk als het tijschrift in twee delen wordt gepresenteerd. De ene helft van het tijdschrift is voor de ouders, met presentatie en taalgebruik voor ouders. Draai je het tijdschrift om, dan verschijnt een zelfde type tijdschrift, maar dan gericht op kinderen. Eenvoudig, niet teveel letters, mooie foto’s. Leuk idee Koen!

Jamie Magazine Family ligt nu in de winkel. Voor 5,99 euro kun je ontdekken hoe je verantwoordelijk samen met je kids maaltijden bereid, kunt snacken en snoepen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon lekker culinair lezen, sjiek Maastricht ontdekken, lezen hoe bloggers schrijven over gezond eten met kinderen en nog veel meer.

Hoe gaat jouw broodtrommel er uitzien dit schooljaar?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page