top of page

Review magazine: Smaak


culinair magazine Smaak

Al enkele malen ontving ik het magazine Smaak. Smaak?, zal je misschien denken? Het is een magazine dat in Nederland niet zo bekend is. In het Bourgondische België vind je kun je Smaak in de betere boekenhandels vinden. Wat voor magazine is Smaak eigenlijk?
culinair magazine Smaak

Smaak is een glossy culinair magazine in de breedste zin van het woord. Gastronomie lijkt wel een vak op school in België. Het wordt met de paplepel letterlijk ingegoten. Lekker eten, een goed gesprek, een lekkere wijn of bier. Maar er is ook aandacht voor kunstevenementen, reisverhalen en interessante mensen. Kom ik in België, dan wordt er overal gegeten, gedronken en gepraat. In restaurants, maar ook op straat of op de markt. Gezellig en lekker!

Het magazine Smaak is gedrukt glanzend, stevig papier. Het magazine oogt modern en heeft een rustige look. De inhoud is heel divers.


culinair magazine Smaak

Interviews, creatieve chefs in de keuken, kleurige ideeën om de tafel te dekken, interessante weetjes over bekende en onbekende ingrediënten.

culinair magazine Smaak

Wow, dat je dit als thuis hobbykok zelf kunt maken. Een beetje hulp van Smaak, het vinden van inspiratie en een portie lef brengen je natuurlijk heel ver op weg naar zo’n kunstwerk.

De hobbykok wordt uitgedaagd een culinair avontuur aan te gaan.

culinair magazine Smaak

Persoonlijke notes van personen als de saucier, biersommelier, vinoloog, koffieconsulent en theemeester.

Bij een goede maaltijd hoort tevens een goed gevuld glas. Een sectie vol wijntips en biertips wordt dan ook niet over geslagen. Behalve heerlijke wijn, kom ik de liefde voor Belgische bieren regelmatig tegen in het magazine. En terrecht; de Belgen hebben bieren om trots op te zijn!

Wat dacht je van koken met bier: escargot of forel met Chimaybier?

culinair magazine Smaak

Er wordt af en toe ook gebakken in Smaak. Ik vind zeker inspiratie in de recepten van ontbijtmuffins met amandelmelk en spongecake met verse aardbeien. Laat die lekker sappig zoete zomerkoninkjes maar komen!

Review magazine: Smaak

De pagina’s zijn voorzien van prachtige foto’s met veel informatie om serieus je smaakpapillen aan het werk te zetten.

Review magazine: Smaak


Kan ik dit ook maken? Niet aan denken, ga het avontuur aan. Word Bourgondiër in de lage landen.

Achterin het magazine zitten kaarten welke je kunt uitscheuren en bewaren.


culinair magazine Smaak

Smaak, een magazine waarmee je op ontdekkingstocht gaat. Ik kom eigenlijk geen gewone gerechten tegen. Het is een magazine voor thuiskoks met (semi) professionele neigingen in de keuken.  De lat van de gerechten ligt wat mij betreft een stuk hoger dan in een gemiddeld restaurant.

Hou je van uitdaging? Heb je een brede smaakinteresse? Bij jij een levensgenieter, een Bourgondiër? Durf je een echt uitdaging aan? Dan is het magazine Smaak echt iets voor jou.

En bij de gedachte aan al dat lekkers gaan mijn smaakpapillen verlangen naar de heerlijke bieren bij het eten die het Bourgondische België rijk is.

Het magazine Smaak is alleen in België te koop in de betere boekenhandels. In Nederland kun je het  magazine alleen bemachtigen door er een abonnement op te nemen. Smaak verschijnt 4 maal per jaar en heeft daarnaast nog 2 specials. Een abonnement kost 43 euro per jaar en dat is inclusief verzendkosten.

Gerelateerde posts

Comments