Wij houden thuis erg van het Belgische speculoos en dan met name de smeerbare versie. Speculoospasta kun je op je brood smeren, maar het is ook erg lekker om een klein beetje te verwarmen in de magnetron en dan over ijs te drippen of bijvoorbeeld over deze speculoos brownie. Gesmolten speculoospasta lijkt een beetje op karamel, maar dan anders. Hoe zal ik die smaak beschrijven….: gewoon vreselijk lekker! Deze brownie bevat het beste van allebei. Een crunchy bite van het koekje en de romige smaak van de speculoospasta. Daarbij versieren die twee ook nog de iets wat saai uitziende brownie.
Brownie-lovers opgelet
Deze update is heel gemakkelijk en bijzonder lekker. De brownie, is dat niet één van de meest gebakken recepten van dit moment? Als basic al heel erg lekker, maar je kunt er ook eindeloos smaken mee varieren maar ook de bite ervaring. Nootjes, vullingen of bijvoorbeeld stukjes koek geven je brownie een krokante, een andere ervaring bij het proeven.
Nieuwe smaakervaringen op zijn tijd; heerlijke en als je zelf bakt is dit heel eenvoudig toe te passen
Wil je het recept en de informatie graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Koffie brownie met speculoos
Benodigheden voor héél veel brownies
3/4-1 pakje speculooskoekjes naar eigen smaak
2 flinke eetlepels speculoospasta
400 gram pure chocolade
375 gram boter
4-5 eetlepels cacaopoeder
4 zakjes koffie/espressopoeder van goede kwaliteit
6 eieren
2 zakjes vanillesuiker
500 gram donker bruine basterdsuiker
225 gram bloem
1 theelepel zout
bakvorm of ovenvorm van ongeveer 22-38 cm
Koffie brownie met speculoos
Smelt de boter met de stukjes pure chocolade in een pan au bain marie.
Zodra het bijna gesmolten is mag het vuur uit en de pan uit het water.
Bedek je bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden bij een heteluchtoven of 200 graden met boven- en onderwarmte.
Klop de eieren luchtig met de suiker en het vanillesuiker.
Voeg de bloem, het cacaopoeder, het koffiepoeder en het zout toe. Mix vervolgens de iets afgekoelde boter met chocolade toe.
Breek de speculooskoekjes in grove stukjes, hou 1-2 koekjes achter voor de topping na het bakken. Spatel de stukjes door de mix en vul de bakvorm.
Bak de brownies met koffiesmaak en speculoos in ongeveer 25 minuten gaar. Bak liever niet veel langer, anders bak je de brownie minder smeuïg.
Laat de de brownie afkoelen. Dit duurt al snel een uur of 3 in de koelkast.
Smelt voor het opdienen een paar eetlepels speculoospasta. Dit kan in een pan, maar in de magnetron gaat het een stukje sneller. Trek strepen over de brownie. Rasp een speculooskoekje over de pasta. Hmmmmm; smullen!
Yes, de brownie is zoooo groot, je kunt hem goed delen met anderen.
Comentarios