top of page

Taarten in stijl van Monique Rump


Taarten in stijl van Monique Rump
Taarten in stijl van Monique Rump
Hou jij van elegant, stijl, chique, eenvoud maar vooral heel lekker? Dan heb ik echt een tip voor jou. In de boekenwinkel ligt het boek Taarten in Stijl van Moniek Rump.
Waren termen als elegant, klassiek en chique tot voor kort vaak voorbehouden aan geweldige Engelse cakedesigners; yeh…. we hebben in Nederlands nu ook echt een toonaangevend boek.

En het leuke is: jij kunt het ook! Moniek Rump laat het je zien. Eenvoud en oog voor bijzondere kleuren en details. Dat is waar haar boek om draait.  Snel verder lezen dus.

Taarten in stijl van Monique Rump

Het eerste deel is vooral de basis van het bakken. Hoe bak je een biscuit. Hoe snij je een cake, wat voor soorten cake heb je, wat voor variaties op vullingen, frostings.  Maar ook hoe meng je kleuren. De kleuren van Moniek zijn vaak zacht en dromerig.

Hoewel het bakboek Taarten in Stijl heet,  komen elegante cupcakes, meringues, koekjes en cakepops ook aan bod!


Taarten in stijl van Monique Rump

De thuisbakker die graag met de spuitzak in de hand staat zal heel erg blij worden van al die prachtige inspirerende foto’s.

Monique legt de uitgebreid uit hoe je de vele structuren maakt op een taart of taarten, want met een taart in meerdere lagen maakt je zeker veel indruk.

Taarten in stijl van Monique Rump

Naast vele manieren om een taart te bestrijken, kun je hem ook prachtig versieren met rozen. Bovendien zie hier een eenvoudige, maar doeltreffende upgrade in de versiering. Dit maal in de vorm van onbespoten, niet giftige bloemen.


Je zult veel inspiratie vinden om thuis een taart af te smeren, te versieren met gespoten frostings. Dit kan voor je familie en vrienden zijn, maar ik zie zeker ook mogelijkheden en veel inspiratie voor een bruiloftstaart. En voor naast de bruiloftstaart;  ook cupcakes, cakepops of koekjes in dezelfde stijl.

Taarten in stijl van Monique Rump

De taarten mogen dan stijlvol  en vaak eenvoudig zijn, de details maken de taart af. Van een kleine ballon, eetbare bloemen, chocolade bladeren gemaakt op levende bladeren als mal tot origami van oud bladmuziek.

Taarten in stijl van Monique Rump

Ik zie het zelf een beetje als een prachtig kunstwerk, dat door eenvoud, belichting op de juiste plek helemaal tot zijn recht komt.

Hier wordt de kracht der eenvoud wordt versterkt door de lange lollystokjes of lange kaarsjes.


Taarten in stijl van Monique Rump

Met vier gekozen kleuren kun je alle kanten uit. Met of zonder decoratie.

En prachtige taart? Maar ik wil ook meringues maken en cupcakes. Hoe kun je zoiets het beste plannen? Geen stress. Je kunt vaak al weken eerder beginnen en je project eenvoudig af krijgen. Stap voor stap word het je uitgelegd.


Als opgeleid grafisch ontwerper ziet Moniek vele mogelijkheden in een basis met oog voor detail.

Eigenlijk is mijn conclusie kort:


Het is een feit: ik hou hier van! Maar of zo’n korte conclusie ook elegant en stijlvol genoemd kan worden….


Taarten in stijl van Monique Rump

Vind je het leuk om je spuittechnieken wat op te waarderen? Gaat jouw hart bonzen bij stijlvolle taarten en kun je de kracht waarderen van een chique basis met een eigen decoratie?

Maar ook: Wil je een prachtig taart maken voor thuis of zelfs voor een bruiloft? Ik zie met dit prachtige boek van Monique veel mogelijkheden voor jou als thuisbakker. 

Taarten in Stijl van Moniek Rump is verkrijgbaar bij de boekenhandel.

Het ISBN Nummer is: 978 90 5956 588 3

Dit review is mogelijk gemaakt door Fontaine uitgevers

Gerelateerde posts

Comments