top of page

Perzik taartje


Perzik taartje
Mijn diepvries moest leeg, tja dat heb je zo af en toe. Dan wil ik de diepvries schoonmaken. Of de diepvries moet leeg om ruimte te maken. Volgende week zijn mijn beide kinderen jarig en ik heb dan ruimte nodig. De gasten van rond de 17-18 jaar eten tenslotte graag snacks.  Dan moet het pakje bladerdeeg er nu maar aan geloven. Ik had een lekker recept gezien van een snel perzik taartje in het nieuwe boekje van Delicious 60 x oven recepten.

Ik kan een lekker taartje bakken en de diepvries krijgt weer wat meer ruimte. Ideaal om bladerdeeg op voorraad te hebben. Je kunt er werkelijk alle kanten mee uit, met zoete maar ook met hartige recepten. Het werkt heel snel en gemakkelijk.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


snel abrikozen taartje

Wist je dat het perzik taartje minder dan 30 minuten kost om te maken?

Eigenlijk is dit een recept met abrikozen, maar in de winter biedt een blik perziken uitkomst als er geen abrikoos in de winkel te vinden is.


snel abrikozen taartje

Perzik taartje

Benodigdheden:

 1. 1 pakje bladerdeeg (ongeveer 8 plakjes)

 2. 120-140 gram marsepein (amandelspijs lijkt me een heerlijk alternatief)

 3. 2-3 eetlepels slagroom,  eventueel extra om bij de taart te serveren

 4. 1 blik perziken in plakjes gesneden, uitgelekt en afgedroogd

 5. 2 eetlepels honing

 6. Handje geroosterde pistachenootjes of andere nootjes naar eigen keuze

 7. Poedersuiker


snel abrikozen taartje

Makkelijk perzik taartje maken

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Ontdooi het bladerdeeg. Kneedt het deeg door elkaar en rol het uit naar de vorm die je gebruikt.

 2. Roer of klop de marsepein los. Dit valt niet mee dus ik heb de marsepein even kort verwarmd in de magnetron. Roer de slagroom met de marsepein met een vork goed door elkaar en smeer hiermee het bladerdeeg. Laat de randen vrij.

 3. Strooi hierop wat van de grof gesneden pistachenootjes en schik de stukjes perzik. Besprenkel de perziken met honing. De honing karameliseert in de oven heerlijk zoet.

 4. Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten gaar.

 5. Strooi de fijn gehakte pistachenootjes over de taart. Strooi vlak voor het opdienen nog wat poedersuiker over de taart voor een magische touch en geniet!


Dit eenvoudige perziktaartje is geïnspireerd op een recept uit het boekje van Delicious 60 x oven recepten van Valli Little. Meer lezen over dit boekje? Een review vind je hier.Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page