top of page

The party edition van Rens Kroes


The party edition van Rens Kroes
The party edition van Rens Kroes
Drie jaar geleden stuurde Uitgeverij Specrum mij het eerste boek van Rens Kroes toe: Powerfood. “Dat is misschien wel wat voor jou!”, mailde ze mij. Ik had echt geen idee wie Rens was, behalve dat ze de zus van Doutzen was, maar ik was bij het bladeren meteen al enthousiast.

Inmiddels heb ik al aardig wat recepten uit de de serie van Rens gebakken. Er staat zoveel lekkers in. En hoewel ik geen gezondheidsgoeroe ben, hou ik er wel van op zijn tijd het gas wat terug te nemen en eet ik graag veel groente en weinig vlees. Ik kijk altijd erg uit naar de boeken van Rens Kroes. Dat komt vast omdat de boeken zo’n fijne, positieve uitstraling hebben. Zo ook The Party Edition van Rens Kroes, het vierde boek van Rens. En vier, dat is ook haar lievelingscijfer.


The best memories are made gathered around the table

Kleurige foto’s, fun, quotes, veel groente en fruit, genieten, heerlijke recepten, eten met vrienden en familie. Vier het leven en bake the world a better place om maar even in de taal van Rens te blijven met veel Engelstalige quotes. Eigenlijk probeert coach Rens met een positieve vibe, de weg te vinden naar bewuste keuzes en balans in je leven. Waarom somber doen als het ook op een leuke manier kan?


The party edition van Rens Kroes

Party time!

Wat heb je nodig om een lekker feestje te bouwen? Juist, snoeperijen, lekker eten, drinken!  Maar naast bijna 200 pagina’s aan recepten, vind je ook informatie over keuzes maken voor een gezonde levensstijl.


Rens: Voor mij werkt het dus om altijd te zoeken naar balans. Altijd. Voor, tijdens en na een festijn. Who’s with me?

Verschillende gasten hebben verschillende eetwensen. Op 3 visrecepten na, zijn de recepten vegetarisch. Veel recepten zijn overigens ook glutenvrij, lactosevrij of vegan.


The party edition van Rens Kroes

Heerlijk herkenbaar; het nieuw boek van Rens. Lekker vlot, overzichtelijk, makkelijk uitgelegd en bijna altijd met een lekkere foto. Hmm, ik heb zin om aan de slag te gaan.  Maar hoe zorg je voor een perfect gestylde tafel? Op de foto: Lemon Blueberry cake.


Rens: Cocktails kun je heel leuk serveren in glazen potjes. Ook verzamel ik verschillende oude bordjes op rommelmarkten of bij kringloopwinkels. Met zo’n bont servies maak je een tafel al snel kleurig en gezellig.

The party edition van Rens Kroes

Voor elk wat wils; platbrood, spreads, fruit, gezonde balletjes, cake, avocadotaart, gevulde dadels en frittata. Lekker en vaak een gezonde keuze of zoals Rens zegt:


Natuurlijk zijn niet alle recepten in dit boek ‘übergezond’, maar wat mij betreft wel een betere keuze dan zo’n suikerrijke tompoes van de bakker om de hoek.

The party edition van Rens Kroes

Wat is de favoriete taart in Nederland?

Ik denk dat dit toch de appeltaart is. Rens bakte haar taart een stuk lichter en met een lekker dikke bodem, daar hou ik van! Ik wilde hem je zo graag laten zien! Wat is hij prachtig hoog en elegant.


The party edition van Rens Kroes

In de party edition vind je vooral veel wat kleinere gerechten, maar in het hoofdstuk diner vind je ook inspiratie om een maaltijd te bereiden met bijvoorbeeld een classic couscoussalade, kleurrijke summer rolls of pastasalade a la Rens.


Links: Deze Watermeloentaart versierd met kleurig fruit doet het zeker niet alleen goed op kinderfeestjes!


Rechts: Kleine Sun-kissed chickpea burgers.


The party edition van Rens Kroes

Zoet, hartig en lekker snacken met zelf gemaakte crackers en allerlei soorten spread.  Spread the love.


Links: Met een hoge taart scoor je hoge ogen.  De Ultimate chocolade cake is vegan en gevuld met kokosroom en lekker veel fruit.


Midden: Spiral quiche met al die kleurrijke groente, lijkt deze quiche net een roos.Rechts: Crackers met havermout en veel zaden die bedek je natuurlijk met zelfgemaakte hummus of zwarte olijventapenade.


The party edition van Rens Kroes

Rens: Als ik de volgende ochtend wakker word na een geslaagde avond, zet ik dezelfde playlist weer op om het opruimen iets draaglijker te maken en lekker na te genieten.

Yes, she did it again! Als ik The Party Edition doorblader, voel ik de energie en zie ik de kleuren die moeder natuur haar groente en fruit geeft. Rens spreekt je niet aan op een belerende manier, maar ze adviseert van je leven een feestje te maken, naar balans te zoeken en bewuste keuzes te maken.

Dei fotografie is heerlijk vrolijk en inspirerend. Gezond hoeft zeker niet saai te zijn, integendeel: vier het leven!  I’ll love it en wat mij  betreft heeft Rens het gouden randje om haar vierde boek dik verdiend.

Zelf zin om een feestje te vieren? - A Little party never hurt anybody 😉


The Party Edition van Rens Kroes

Is te koop in de boekenwinkel.

ISBN 9789000355747

-- DANK --
Graag wil ik de uitgeverij Spectrum welke deel uitmaakt van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bedanken voor de mogelijkheid een review te schrijven.
De fotografie is van Anne Timmer.
“Sommige foto’s uit het boek die ik heb gefotografeerd laten slechts een deel van de werkelijke foto zien. De foto is in werkelijkheid vaak een stuk groter en mooier. Echter door er een deel van de foto te gebruiken, past het geheel vaak beter in mijn blog.”

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page