top of page

Vogelkooitaart


Vogelkooi taart

Als je van paarden houdt, ga je naar de manege en spreek je allemaal paardengekken. In de bibliotheek kom je leesgekken tegen. Maar waar ontmoet je nu taartgekken? Ben je op een beurs, dan is het contract meestal te kort voor een goed gesprek. Je kunt naar workshops gaan, dat is leerzaam en vaak erg gezellig maar weer erg prijzig en eenmalig.

Een leuke, goedkope en gezellige ervaring is vaak dichter bij huis dan je denkt. Je moet het soms even zoeken: een freubelclubje. Een clubje dames die bij elkaar komt en dan taarten gaat bakken, koekjes versieren. Soms met thema, soms zonder thema. In Nederland zijn er zo best veel clubjes waar je met andere de hobby kunt delen.

Gisteren heb ik een freubeldag gehad. We hadden als thema: vogelkooi-taart. Ik had nog nooit zo’n taart gemaakt maar met een beetje inzicht kom je ver. Op internet kun je veel informatie vinden. Veel foto’s, how to’s en filmpjes over hoe je deze taart kunt maken. De versiering is toch bij iedereen weer anders. Ik kwam met wat foto’s naar de dag, maar uiteindelijk ga ik gewoon aan de slag en dan zie ik wel. Het lukte weer niet om van het goud of te blijven, hi, hi. Lekker glimmend maar wel besmettelijk, de dust geeft eenvoudig goud af.

Eigenlijk is het versieren van taarten vaak een beetje het camoufleren van je fouten en ik zag wat knikkende hoofden van andere dames die dat ook wel hadden. Zo werd deze taart veel te roze,  er zaten vlekjes op, de lijnen zijn niet volledig symmetrisch. Sommige stukjes fondant werden geplet door mezelf en het gebrek aan ruimte, maar dat mocht de pret niet drukken.

Vogelkooi taart

Gezelligheid op en top en in de piepkleine ruimte ontstonden de leukste taarten.  Nou ja taarten. Voor dit speciale model kozen veel anderen net als ik een dummie. Een paar delen piepschuim werden gestapeld en bekleed.

Het leuke hiervan is dat het houdbaar is. Je kunt het bewaren, showen, uitdelen. Maar het is ook handig als je even geen behoefte hebt aan taart maar toch wil oefenen. Wat mij betreft dan.

Misschien moet ik de dames eens overtuigen dat ik foto’s mag maken. Ik wil jullie graag motiveren zelf te ervaren hoe het is om met wildvreemde vrouwen je hobby te delen. Ongegeneerd te praten over ingrediënten, tools, dusten, ontwerpen, inspiraties, ervaringen. En al freubelend ontstaan nieuwe vriendschappen en goede gesprekken.

En kun je zo’n groepje niet vinden? Waarom begin je niet zelf een groepje? Het forum van de Leukste taarten heeft onderaan zelfs een stuk gereserveerd waar je een bericht kunt plaatsen om mede baksters te ontmoeten.

Soms moet je niet denken, maar doen. Waarom plaats je geen berichtje?

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page