Vroeger hadden we thuis op zaterdag vaak gebak bij de koffie ’s avonds. Dit was vaak een diepvries-taartje, bijvoorbeeld een sneeuwster taart. Als eerste at ik altijd de advocaat, want die vond ik niet lekker. Pas daarna at ik met veel plezier de rest. Dacht ik altijd dat advocaat niet lekker was, bleek ik het helemaal mis te hebben. Advocaat uit een fles uit de buurtsuper of zo’n goedkoop taartje, is niet te vergelijken met de smaak van advocaat die je zelf maakt. Wil je een echt lekkere taart, maak de sneeuwster taart met homemade advocaat.
Vergelijk het maar met een koetjesreep of een echte goede chocoladereep. Het verschil is te groot om uit te leggen. Daarom lieve lezers, maak deze Sneeuwster taart met homemade advocaat en als je dit niet ziet zitten, vul hem dan met wat anders; met jam of lemoncurd bijvoorbeeld.
Advocaat uit een fles uit de buurtsuper is niet te vergelijken met de smaak van advocaat die je zelf maakt. Vergelijk het maar met een koetjesreep of een echte goede chocoladereep.
Eigenlijk weet ik wel waarom wij hem thuis zo lekker vinden, dat is de combinatie van biscuit, met goede advocaat en met héél veel slagroom.
Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.
Sneeuwster taart met homemade advocaat
Benodigdheden voor een taart met een doorsnede van 20 cm voor 6-8 stukken:
Voor het biscuit:
3 medium eieren is ongeveer 155-165 gram
85 gram fijne suiker
1 zakje vanille suiker
65 gram bloem
20 gram maïzena
Snufje zout
Voor de vulling:Â
500 ml slagroom
2 zakjes slagroom versteviger
Suiker naar eigen smaak
80-100 ml advocaat (liever geen alcohol; lemoncurd of jam lijkt me ook heerlijk)
Voor bovenop:
Poedersuiker
Eventueel verkruimelde merinques
Sneeuwster taart met homemade advocaat
Maak eerst de advocaat, handig is dit om een dag eerder te doen; advocaat maak je volgens dit recept. Zo kan het goed afkoelen en ietsje indikken.
Verwarm de oven voor op 160 graden bij een heteluchtoven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bekleed de springvorm met bakpapier, zo weet je zeker dat het goed de vorm uitkomt.
Vul een pan met warm water en doe hier een grote liefst metalen kom in. Klop de eieren met het suiker en vanillesuiker luchtig terwijl je het vuur ietsje ophoogt. Niet te snel! De suiker zal oplossen, controleer dit door met je vingers de mix te testen. Suiker voel je als het niet is opgelost.
Haal de pan van het vuur en mix het geheel nog zo’n 8-10 minuten op de hoogste stand totdat de eieren heel luchtig zijn.
Gebruik vanaf nu niet langer de mixer maar zeef de bloem, de maïzena, zout en spatel dit door het beslag om zoveel mogelijk lucht in het mengsel te houden.  Vul de bakvorm en bak het biscuit in 35-45 goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen.
Klop de slagroom met de versteviger en voeg suiker toe naar smaak. Snij het biscuit in tweeën. Als je 2 prikkers in het biscuit prikt, weet je precies waar de helften op elkaar passen.
Snij een ster in het bovenste biscuitdeel, maar snij niet helemaal door naar het uiteinde
Vul de onderste laag met de slagroom, probeer het bol te vullen. Mijn advocaat was eigenwijs en niet heel erg dik vandaar dat ik putten maakte in de slagroom en hier de advocaat in deed. Laat de taart goed afkoelen.
Strooi voor het opdienen poedersuiker, eventueel met wat verkruimelde meringues over de bovenkant.
Eet smakelijk, wij hebben genoten!
Comments