top of page

Witte chocolade flikken met studentenhaver


Witte chocolade flikken met studentenhaver
Witte chocolade flikken met studentenhaver
Onlangs liep ik door de chocoladestad Antwerpen bij de lekkerste chocolatiers binnen. Het was tenslotte chocoladeweek; een soort speurtocht door chocoladeland. Daar zag ik ook witte chocoladeflikken met studentenhaver liggen. Mooi in de vitrine. Als ik eerlijk ben hou ik veel van chocolade, gewone chocolade. Veel bonbons vind ik tegen vallen. De vulling vind ik niet altijd lekker. Maar chocolade met iets lekkers erop, heerlijk!

Denk ook eens aan flikken met roze of blauwe muisjes, smarties, nougatine, nootjes naar eigen smaak, snufje chilipeper, discospikkels of gekleurde fijne hagelslag.

Ik heb de witte chocolade flikken met studentenhaver gemaakt, maar je kunt ze natuurlijk ook maken met roze en blauwe muisjes bij de geboorte van een baby, met kleine M & M’s, met nougatine, nootjes naar eigen smaak, een snufje chilipeper, discospikkels, gekleurde fijne hagelslag. Kijk eens goed in je keukenkastjes.Witte chocolade flikken met studentenhaver

Witte chocolade flikken met studentenhaver
Witte chocolade flikken met studentenhaver
  1. Wil je stevige, glanzende en knapperige chocolade? Dan moet je de chocolade tempereren. Maar ook als je chocolade zo smelt en de studentenhaver over de chocolade drapeert zullen de flikken met studentenhaver heerlijk zijn. Niet getempereerde chocolade is echter minder stevig en als je het beet pakt plakt het sneller aan je vingers.

  2. Smelt je chocolade au bain marie en tempereer je chocolade door de entmethode of door het te tableren. Ik vind de entmethode makkelijker want het geeft minder afwas, maar het duurt een stuk langer. Dat is uiteindelijk toch vaak de reden dat ik de tableermethode gebruik. Ik heb er een speciale marmeren plaat voor aangeschaft, want ik heb geen marmeren aanrecht.

  3. Neem een schep chocolade uit de pan en maak er een mooi rondje van op een vel bakpapier.

  4. Na een aantal chocolaatjes kun je het beste stoppen om ze te versieren met de studentenhaver. Het is niet zo dat getemperde chocolade direct hard wordt, maar het gaat iets sneller dan normaal en ander kun je niet mooi meer de nootjes en rozijnen op de chocolade draperen.

  5. Maak zo al je chocolade op. Laat de chocoladeflikken afkoelen. Eigenlijk houdt chocolade niet zo van de koelkast, toch heb ik ze daar bewaard.

  6. Als ik ze bij mij thuis in de kast bewaar, zijn ze binnen een dag op. Nu was dat niet het geval. Een week later waren ze nog steeds heerlijk.


Snelle chocolaatjes of bonbons maak je met dit recept heel gemakkelijk zelf


Tip: Chocolade over na een baksessie? Handig als je wat chocolade over hebt na het bakken en je weet niet zo goed wat je met de restjes moet doen. Getemperde chocolade kun je opnieuw gebruiken, maar je kunt er ook deze heerlijke chocolaatjes mee maken.

Gerelateerde posts

Comments