top of page

Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Wow, ik heb heerlijk nieuws voor de ware chocoholic en pizzalover en laat ik dat allebei nou toevallig zijn! Bij Domino’s wordt behoorlijk geheimzinnig gedaan over een nieuw dessert en dat heeft een reden. Om te vieren dat zij onlangs de 250e winkels opende, ontwikkelde de chef van Domino’s Tyla Robinson misschien wel het lekkerste dessert ooit: De chocoladepizza met echte Belgische chocolade van Callebaut.

Lees snel verder, want ik heb een tof interview met de chef van Domino’s en ik ga je verklappen hoe jij als lezer nu al deze bijzonder pizza kunt bestellen via een geheime link in het Secret Menu! Na 9 juli staat deze pizza met de naam chocca lotta, gewoon op de kaart, maar dan heb jij hem als eerste al kunnen proeven.Eén en al liefde: de Chocca lotta

Een chocoladepizza, wat een goed idee! Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig en met de geheime code ben ik hem razendsnel gaan bestellen. Terwijl er thuis heerlijk voor mij gekookt werd, zorgde ik voor het dessert.


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!

Voor de zekerheid had ik wat ijs in huis gehaald, wat het lijkt me heerlijk om op een warme pizza met chocolade een klein bolletje ijs zachtjes te laten smelten. Ik roosterde wat geschaafde amandelen en kocht vers fruit. De chocca lotta heeft een prettig formaat van 15 cm en de bodem is standaard in vier stukken verdeeld. Zo kun je hem heel eenvoudig delen.Wachten op de foto's

Bij thuiskomst moest het thuistestteam nog even geduld opbrengen. Tja, dat heb je met bloggers, eerst moesten er nog foto’s gemaakt worden. Je had hun gezichten moeten zien! De pizza ziet er ook zo lekker uit! Maar voorpret is ook pret.


Belgische chocolade

Eindelijk mochten we proeven. De bodem is heel rijk van smaak en is niet te hard. De pizza is belegd met een dikke plak chocolade die smelt over het versgebakken pizzadeeg. De keuze voor het Belgische Callebaut chocolade proef je absoluut terug. Tjonge, wat is dat lekker zeg!


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!

Creëer je eigen ultieme guilty pleasure!

Omdat de pizza goed deelbaar is, past het perfect bij een supersnel grand dessert. Wat dacht je van een klein bolletje ijs over de nog warme pizza. Heel zachtjes smelt het ijs een beetje over de rand. Versier het dessert met wat vers fruit of bijvoorbeeld een stuk perzik van de bbq. De smaken combineren perfect en visueel ziet het er ook erg mooi uit.  Met een warme, gesmolten marshmallow erbij beleef je de ultieme guilty pleasure!


Van delen met je vriendinnen tot een hoofdrol op ieder kinderfeestje!

Met een doorsnede van 15 cm is de Chocca lotta heel geschikt als dessert. De pizza wordt geleverd in 4 stukken, dus dat delen gaat heel gemakkelijk. Ideaal als dessert met familie of vrienden, een perfecte tussenstop bij een flinke fietsroute of zomaar als je vriendinnen langs komen en je lekker wilt bijkletsen met een verwennerij van chocolade.


En wat dacht je van een kinderfeestje? Moet je eens voorstellen dat alle kinderen een kleine pizza krijgen die ze zelf mogen versieren met stukjes aardbei, bosbessen, kleine marshmallows, stukjes karamel en misschien wat sprinkles. Heerlijk over de top, maar kids love it! Je kunt de meegeleverde kleine pizzadoos ook prachtig aankleden met de feestgangers. De kinderen zullen glunderend van plezier thuiskomen, maar of er nog pizza over is als ze thuiskomen, dat kan ik niet beloven… Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!

De pizza’s bij Domino’s worden ontwikkeld door een heuse chef: Tyla Robinson! Werken aan de nieuwe smaken van Domino’s, dat moet een droombaan. Tof dat ik Tyla wat vragen mocht stellen en zo neem ik je even mee in de keuken van Domino’s chef!

Meet de chef van Domino’s: Tyla Robinson!

Chef bij Domino’s; dat moet een droombaan zijn. Kunt u een tipje van de sluier geven over het proces van een nieuwe smaak pizza? Hoe is deze pizza ontstaan.

Eigenlijk is het de droombaan van mijn man die ik van hem heb ‘gestolen’ 🙂 Het is zeker ook mijn droombaan. Hoe we tot nieuwe pizza’s komen is het geheim van de chef natuurlijk, maar in het geval van chocco-lotta pizza kan ik een uitzondering maken. Deze pizza is namelijk speciaal ontwikkeld omdat we iets te vieren hebben. We hebben namelijk sinds deze week 250 winkels en zijn daarmee het grootste quick servicerestaurant van Nederland.

Callebaut chocolade is misschien wel de lekkerste Belgische chocolade op de markt. Kunnen we in de toekomst ook een andere smaak verwachten? En dan denk ik natuurlijk ook aan de nieuw Ruby chocolade van Callebaut?

Ik ben altijd bezig om nieuwe smaken te bedenken en te ontwikkelen en ik sluit zeker niet uit dat er andere smaken en varianten komen.


Is de Chocca Lotta pizza alleen verkrijgbaar in Nederland of gaat de pizza internationaal?

Zeker ook internationaal. We lanceerden de chocco lotta ook in België en Engeland heeft een vergelijkbare chocolate pizza.

Hoe kun je het best de dessertpizza bewaren als je ook gewone pizza besteld. Hoe blijft de chocoladepizza warm zonder slap te worden? Kun je hem eventueel nog kort verwarmen in de oven en bij welke temperatuur?

De chocco-lotta is zowel warm als koud super lekker! Maar wil je hem warm? De meeste ovens hebben een ‘warm houd stand’ van 60 graden. Dan blijft je pizza lekker warm.


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!

In de foodindustrie volgen trend op trend, is dit ook merkbaar bij het ontwikkelen van pizza’s?

Jazeker! We volgen de trends én maken soms de trend. Onlangs lanceerden we bijvoorbeeld drie vegan pizza’s.


Wat goed, dit is ook één van mijn vragen! Een hartige pizza kan voor mij niet zonder kaas. Er zijn echter steeds meer mensen die lactosevrij willen of moeten eten en er wordt ook steeds vaker veganistisch gegeten. Kunt u ons meer vertellen over de vegan pizza’s?

Jazeker en we hebben inmiddels drie vegan pizza’s op de kaart staan. Vegan Margaritha, Vegan BBQ en de Vegan Spicy.


Wat is het moeilijkste bij het ontwikkelen van pizza’s?

Een pizza ontwikkelen die iedereen lekker vindt. Dan moet je je eigen voorkeur uit kunnen schakelen en veel testen om zo tot een nieuwe pizza te komen.

Herkennen familie en vrienden de finishing touch op de pizza’s die van jouw hand afkomstig zijn?

Het is vooral dat ze hun voorkeuren doorgeven en of ik daar iets mee kan doen. Dat is natuurlijk onmogelijk, maar gelukkig hebben we de pizza chef en kan je ook je eigen pizza samenstellen. Zo is er altijd voor ieder wat wils.


Wat is je persoonlijke smaak tussen al die heerlijke pizza’s, is dit zoet of hartig.

Ik hou ontzettend van pizza en van nieuwe smaken. Mijn favoriet is de pulled beef van de meatlovers range. Maar chocco-lotta vind ik ook echt super!

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig aan welke smaken je momenteel werkt, kun je ons iets vertellen?

Momenteel ben ik bezig met nieuwe winter pizza’s… 🙂


Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!
Chocoladepizza om je vingers bij af te likken zo lekker!

Snel als eerste proeven via deze geheim link!

Geloof me, als chocoholic wil je deze pizza écht proeven. De chocca lotta is de ideale basis voor ieder verwen moment.


ACTIE IS VOORBIJ

De kunt de Chocca lotta op dit moment bestellen in Nederland én België via deze speciale geheime link. Vanaf 9 juli kan iedereen hem vinden tussen de desserts op de kaart.

 
Dit artikel is een samenwerking met Domino’s. Meer weten? Lees mijn disclaimer.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page