Rozencupcakes mee naar picknick
top of page

Rozencupcakes mee naar picknick


Rozencupcakes mee naar picknick
Rozencupcakes mee naar picknick
Je bent vaker buiten want de temperatuur stijgt en het blijft ’s avonds zo lekker lang licht. De barbecue gaat vaker aan en je hebt zin om picknickmand te vullen met lekkers. Je raadt het al: het is zomer! Kom, we gaan op pad voor heerlijke culinaire verrassing, een ontmoeting met de natuur. Oftewel: We gaan picknicken.

De perfecte picknickplek is gevonden en je kunt niet wachten al het lekker tevoorschijn te halen. Met enige snelheid wordt het picknickkleed over de grond gespreid. Hmmm, wat is de grond hier lekker zacht. Je opent de picknickmand. De lekkere broodjes, de rozencupcakes en al het andere lekkers ziet er nog heerlijk fris en vers uit, ondanks dat het warm is.  Dat kun jij ook want ik heb een hele handige rij tips en truc's voor je!


Hoe overleeft je eten de reis naar de picknickplek

  1. Maak zoveel mogelijk eten waarbij je geen speciaal bestek nodig hebt of gebruik wegwerp bestek.

  2. Koel je drinken goed voor in de koelkast.

  3. Koel halve liter flesjes die je voor 80% vult met water, in de diepvries. De bevroren flesjes zullen je tas goed koelen en uiteindelijk kun je het ook drinken. Met het water kun je eventueel ook je handen wassen.

  4. Neem je flesjes frisdrank of wijn mee? Kies voor een fles waar je geen speciale opener bij nodig hebt.

  5. Cupcake bakjes zijn handige éénpersoons-bakjes die je na gebruik kunt weggooien.

  6. Neem wat servetten of zakdoekjes mee.

  7. Maak je picknick gerechtjes klaar en zet het liefst met tas en al in de koelkast. Zo is alles goed gekoeld voor vertrek.

  8. Neem je eten mee in een goed afgesloten box. Bijzonder praktisch is de Chef @home Partybox van Curver. Deze lichte box heeft onderin een paar koelelementen die het eten en drinken langdurig koel houden.


Rozencupcakes mee naar picknick

De Chef@home partydoos koelbloedig op verhitte momenten

Kijk, dat vind ik nu handig. Curver heeft vele handige vershouddozen. De Chef@home partydoos heeft behalve een bijzondere naam ook een paar opvallende eigenschappen gekregen. De box uit de serie handige hulpen bij vervoeren of bewaren van voedsel helpt je met vijand nummer één: warmte. De grote doos heeft onder het blad waar je eten op ligt een aantal koelpatronen.  Deze zorgen ervoor dat je eten langer fris en vers blijft.


Klik het deksel dicht en bewaar je picknickbox tot vertrek in de koelkast.

Zonder de koelelementen heb je een diepe doos welke ook heel handig kan zijn voor het vervoeren van veel lekkers.


Tip: Je vlees of salades blijven in de doos met koelelementen veel langer koel bij een zomerse barbecue.

Een picknick zonder iets lekker zoets is geen geslaagde picknick, toch? Ik maakte deze supersnelle cupcakes met rozensmaak.


Rozencupcakes mee naar picknick

Rozencupcakes mee naar picknick

Benodigdheden:

  1. 50 ml olie

  2. 45 gram roomboter op kamertemperatuur

  3. 125 gram fijne suiker

  4. 1 groot ei

  5. 150 gram bloem

  6. 5 gram bakpoeder

  7. Snufje zout

  8. Scheutje rozenpasta uit toko (kleurt je cupcakes ook roze) of 1 theelepel rozenwater

Topping:

  1. 100 gram witte chocolade

  2. Aardbeien of eventueel rozenblaadjes


Voeg rozenwater toe aan cupcakes voor rozensmaak

Zo maak je rozencupcakes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht oven). Vul je cupcake bakvorm met bakpapiertjes.

  2. Meng de boter, de olie, het ei en de suiker in een kom tot het lekker romig is. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar. Spatel dit door het boter en suikermengsel.

  3. Voeg nu de rozensmaak toe. Soms gebruik ik rozenwater. Deze heeft een vrij sterke smaak. Voeg eventueel het water in delen toe en proef even. Dit keer koos ik voor rozengel. Deze gel uit de toko geeft je cupcakes een roze kleur en vind ik iets subtieler van smaak. Zeker een aanrader als je nog wat aan de smaak moet wennen.

  4. Vul de bakvormpjes met het deeg. Hiervoor gebruik ik graag mijn ijslepel. Een bolletje is precies genoeg voor de vorm. Bak de cakejes in 20 minuten gaar.

  5. Laat de cupcakes afkoelen. Ik maakte een klein gaatje in het midden en deed hier een aardbei in. Verwarm de witte chocolade in stukjes in een glas door de chocolade steeds ongeveer 20 seconden in de magnetron te verwarmen tot het gesmolten is. Maak met een theelepel streepbewegingen boven de cupcake.


Handige picknickdoos met koelpatroon

Een beetje hulp in geval van zomerwarmte is bij een picknick of een barbecue is bijzonder welkom. Curver is op gebied van bewaren een innovatief en gebruiksvriendelijk merk. De Chef@home partydoos was een ideale hulp bij mijn picknick. Hij is lekker groot, koel en omdat hij een handvat heeft makkelijk mee te nemen. Curver geeft overigens 2 jaar garantie.



Ga je picknicken? Wat een beloning als blijkt dat al die moeite om lekkere hapjes te maken niet voor niets is geweest. Je culinaire kunsten zien er bij het uitpakken uit de box nog lekker fris uit. Al met al was het een zeer geslaagde picknick en de rozencupcakes waren op.

De Chef@home partydoos kost 17,95.


Dit artikel is een samenwerking met fonQ. Meer weten? Lees hier mijn disclaimer.

Gerelateerde posts

bottom of page