Hokus spokus pilatus pas, ik wou dat de taart in 3 lagen was. WOOOOPS. Even alles door elkaar roeren, bakken, en je magische tovertaart is klaar. Een taart met 3 prachtige lagen! Kun je toveren met een taart? Ja, ik toverde de Magische tovertaart met bosvruchten en limoen!
Weet je wat soms zo leuk is aan bloggen? Niet alleen dat je regelmatig lekkere dingen bakt of dat ik elke avond lekker aan het bloggen ben. Wat ik zo leuk vind is dat ik regelmatig nieuwe bloggers ontmoet. Bij events of boekpresentaties, bij workshops maar ook online “kennen” we elkaar hoewel we elkaar nog nooit echt ontmoet hebben.
Zo ontmoette ik onlangs Myriam Minne van het Belgische kookblog Hap en Tap. We raakten al snel enthousiast met elkaar aan de praat. Je hebt als fanatieke blogger tenslotte zoveel gemeen. Daarbij kunnen wij nog veel leren van onze Zuiderburen. De lat van de eetcultuur ligt in België veel hoger dan in ons land en dus zat ik op het puntje van mijn stoel als Myriam over leuke ideeën sprak.
En zo heeft Myriam mij leren toveren.
Nou ja, het bakken van een magische tovertaart dan. Myriam sprak over een magische tovertaart. Een magische tovertaart, vroeg ik? “Ja,” zei Myriam, “je weet wel die taartjes die zo ontzettende hype waren onder de bloggers van Frankrijk, Engeland en België.”
Nu volg ik wel een hoop bloggers, maar hier had ik werkelijk nog nooit van gehoord.
Wat is een magische tovertaart? Kun je toveren met een taart? “Nee, het is een vulling van een taart die je in een bakblik doet en….. waarachtig. Tijdens het bakken ontstaan er 3 verschillende lagen in je taartje.” aldus Myriam.
Dat is leuk. Thuis gekomen was dit één van de eerste dingen die ik meteen ging opzoeken om te gaan bakken.
De nodige potten en pannen werden uit de kast gehaald, ingrediënten werden tevoorschijn getoverd. De oven ging aan en……..Simsalabim: er ontstond inderdaad een taart met 3 lagen.
Het zal wel een kwestie van soortelijk gewicht zijn waardoor de ene laag bovenop de andere laag gaat liggen. Natuur- en scheikunde liggen allang achter mij; ik vind het vooral leuk omdat het ontstaat in mijn grote vriend: de oven.
Recept Magische Tovertaart
- 125 gram boter
- 1 eetlepel water
- 150 gram suiker (vind ik aan de krappe kant, mag van mij wel 200 gram zijn)
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 125 gram bloem
- snufje zout
- 175 bv. bosvruchten uit de diepvries maar vers heeft natuurlijk de voorkeur
- poedersuiker
- 1 limoen of citroen (bio)
- 500 ml melk (lijkt me ook lekker 400 ml melk en 100 ml slagroom)
- flinke scheut vanille extract of wellicht een likeur naar keuze
Ik vind de magische tover taart zelf eigenlijk meer een toetje dan een taart, het liefst met een flinke dot slagroom erop!
Rasp de zeste van je limoen of citroen en voeg dit toe.
Geef een reactie