Dit eenvoudige Spiraalvormig hartig hapjes worden met enige regelmaat bij ons in huis gemaakt. Het is een heerlijke hartige verwennerij. Wat zo prettig is: je kunt het naar eigen smaak maken en je kunt het eerder rollen en in de diepvries bewaren. Je haalt de broodspiralen enkele uren voordat je ze nodig hebt uit de diepvries en halverwege het ontdooien snij je ze stukjes.
Bijkomend voordeel: geen stress en jij kunt lekker bij je gasten blijven!
“Ik wil niet nieuwsgierig zijn, maar waarom laat u het brood zo snijden?”
- Een vegetarisch met pittige hummus, basilicum, een paar stukjes gegrilde paprika (voor de kleur) en kaas.
- De ander is gemaakt met kruidenkaas, veldsla, wat stukjes geraspte winterwortel (in de lengte) en Salami.
Rol het brood op. De zijkanten zijn dan vaak niet zo mooi maar dat geeft niet. Als je de rollen nu meteen wilt snijden zal het brood niet mooi blijven en indeuken. Het is beter om het brood een paar uur in te vriezen en dan half bevroren te snijden.
Ideaal dus om je hartige verwennerij eerder te maken en in de diepvries te bewaren.
Uit één rol brood van 1 plak met beleg haal je ongeveer 7 spiralen.
Zo eenvoudig, met ingrediënten die je vaak al in huis hebt. Een hartig hapje bij de borrel. Of gewoon voor de lekkere trek.
Hoi Carola,
Wat leuk!
Vraagje, zet je dit vast met een cocktailprikker of blijven ze zo mooi opgerold?
Groet,
Carla
Hoi Carla, nee je hebt een cocktailprikker nodig. Je rolt ze op en het blijft zo zitten. Zal ook wel komen omdat er vaak een smeersel op gesmeerd wordt. Succes! Groetjes Carola