Eetbare kaarsjes voor bij de borrel
top of page

Eetbare kaarsjes voor bij de borrel

Eetbare kaarsjes voor bij de borrel

Heb je een gezellige borrel, dan zijn leuke borrelhapjes onmisbaar. Blokjes kaas of stukjes worst zijn heerlijk hoor, maar wel een beetje afgezaagd. Wat dacht je van een bord vol kaarsjes? De hapjes zijn eigenlijk heel makkelijk om te maken. Zelf koos ik voor deze eetbare kaarsjes voor bij de borrel, maar met een beetje fantasie kun je zelf nieuwe varianten bedenken. Net wat je lekker vindt of in de koelkast in huis hebt.

De leukste en lekkerste borrelhapjes maak je heel eenvoudig thuis



Tip: met deze basis kun je natuurlijk zelf de leukste combinaties gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld stukjes wortel of kaas. Vlammetjes kun je uitsnijden van paprika, hoewel ik deze uitjes zelf het leukst vind als vlam.

Met augurk, uitjes en plakjes salami of kaas een borrelhapje maken

Recept eetbare kaarsjes voor bij de borrel

Benodigdheden:

  1. Fuet-worst of andere stevige worst als bodem

  2. Kleine augurken

  3. Zilveruitjes, ontdaan van de buitenschil voor mooier resultaat

  4. Cocktailprikkers


Eetbare kaarsjes voor bij de borrel met augurk, ui en salami

Eetbare kaarsjes voor bij de borrel maken

  1. De hapklare kaarsjes bestaan uit 3 delen. De kaars, de bodem waar de kaars op moet staan en de vlam.

  2. Om de zilverui nog meer op een vlam te laten lijken, moet je het ontdoen van de buitenste rok.

  3. Om deze buitenste ring van de uit te verwijderen pak je de onderkant van het kleine uitje en knijp je de binnenkant naar buiten. Het gaat eigenlijk heel gemakkelijk. Je ziet aan de foto dat iedere binnenkant ook ietsje anders is, maar dat zal vast ook met het type en merk zilverui te maken hebben.

  4. Ben je niet zo’n liefhebber van augurken en zilveruitjes, snij dan staafjes van bv wortel of kaas als kaasje, en snij vlammetjes van paprika.

  5. Nu komt het knutselwerk; hou de augurk recht en prik hier een cocktailprikker in.

  6. Prik aan de bovenkant ook een cocktail prikker. Duw de kaars in het worstje en prik de vlam bovenop.


Tip voor scheve augurken....

Het lukte ook iets scheve augurkjes te gebruiken; door de in je handen recht te maken en hier een prikker doorheen te doen bleven ze recht met een ruggengraat van de prikker.


Bewaar de eetbare kaarsjes voor bij de borrel in de koelkast tot gebruik.

Gerelateerde posts

bottom of page