Als je nu in zelfs een kleine supermarkt loopt, vind je een rek vol koeken in alle soorten en maten. Toen ik jong was had je echt wel koek hoor, maar zoveel als nu; was er niet. En we kregen het ook niet zo vaak thuis. Af en toe mochten we van mijn moeder deze hagelslag koekjes maken. Dat was dan echt een traktatie.
Leuk om met je kinderen te maken op een druilerige dag. Ze zijn lekker snel klaar en wat je zelf maakt smaakt lekkerder.
Houd je kind niet zo van boter, als ik eerlijk ben lijkt me een likje Nutella ook erg lekker.
Eigenlijk kan je kind ieder stukje van het proces zelf doen. En leuk dat ze dat vinden!
Maar zo maakten wij ze vroeger: hagelslag koeken:
Recept hagelslag koeken
Benodigdheden:
- Per koek 2 biscuitjes of kaakjes naar eigen keuze
- boter
- liefst fijne suiker
- goede kwaliteit hagelslag
- eventueel pasta in plaats van boter en suiker
Roer suiker naar smaak door boter. Ik denk dat je ongeveer een theelepel boter per
koek nodig hebt.
Teveel suiker in je boter zorgt ervoor dat de
boter zich niet goed laat smeren. Fijne suiker zal beter smeren dan grove
korrels suiker.
Wij noemden dit thuis kaakjes. Maar in andere delen van Nederland wordt het volgens mij vaak biscuitjes genoemd. Of hoe noem jij ze?
Besmeer een onder kant van een kaakje met het boter/suikermengsel. Plak hier een andere onderkant op.
Smeer wat boter boven- en onderop het kaakje. Vroeger smeerden we ook langs de zijkanten maar dat pakt niet zo goed dus heb ik dat overgeslagen. Maar wil je dit wel doen? Gewoon lekker smeren maar.
Doop het koekje goed in de hagelslag. Heen en weer.
Het lijkt met overigens ook heel feestelijk er wat gekleurde stipjes (discospikkels) tussen te doen. Behalve dat ze voor wat kleur zorgen, zullen ze de gaatjes een beetje opvullen.
De liefde voor de keuken kun je jong voeden en met dit kleine recept is het ook nog veilig.
Veel (eet) plezier in de keuken!
Grappig wij deden vroeger thuis 2 biscuitjes met een beetje boter er tussen en heel soms wat chocolade boter dat was een traktatie biscuit op deze manier. In Roemenië doen ze het met een beetje jam er tussen .
Ja, je had vroeger van de aparte chocoladeboter. Ik vond het wel gaan maar ik denk niet dat mijn kinderen het nu lekker genoeg zouden vinden. Smaakte naar chocolade maar een beetje op de "koetjesreep" manier. Met jam of boter met jam, lijkt me ook lekker.
Leuk!! Die gaan we maken! ! Bedankt!!
Hoi Patricia, ik hoop dat je ook veel vrij bent nu de kinderen vakantie hebben? Je hebt zoveel inspiratie om aan de slag te gaan. Succes. Groetjes Carola