
Als je nu in zelfs een kleine supermarkt loopt, vind je een rek vol koeken in alle soorten en maten. Toen ik jong was had je echt wel koek hoor, maar zoveel als nu; was er niet. En we kregen het ook niet zo vaak thuis. Af en toe mochten we van mijn moeder deze hagelslag koekjes maken. Dat was dan echt een traktatie.
Leuk om met je kinderen te maken op een druilerige dag. Ze zijn lekker snel klaar en wat je zelf maakt smaakt lekkerder
Houd je kind niet zo van boter, als ik eerlijk ben lijkt me een likje Nutella ook erg lekker.
Eigenlijk kan je kind ieder stukje van het proces zelf doen. En leuk dat ze dat vinden!
Maar zo maakten wij ze vroeger: hagelslag koeken:

Hagelslag koekjes
Benodigdheden:
Per koek 2 biscuitjes of kaakjes naar eigen keuze
boter
liefst fijne suiker
goede kwaliteit hagelslag
eventueel pasta in plaats van boter en suiker

Zo maak je deze Hagelslag koeken
Roer suiker naar smaak door boter. Ik denk dat je ongeveer een theelepel boter per koek nodig hebt.
Teveel suiker in je boter zorgt ervoor dat de boter zich niet goed laat smeren. Fijne suiker zal beter smeren dan grove korrels suiker.
Wij noemden dit thuis kaakjes. Maar in andere delen van Nederland wordt het volgens mij vaak biscuitjes genoemd. Of hoe noem jij ze?
Besmeer een onder kant van een kaakje met het boter/suikermengsel. Plak hier een andere onderkant op.
Smeer wat boter boven- en onderop het kaakje. Vroeger smeerden we ook langs de zijkanten maar dat pakt niet zo goed dus heb ik dat overgeslagen. Maar wil je dit wel doen? Gewoon lekker smeren maar.
Doop het koekje goed in de hagelslag. Heen en weer.
Het lijkt met overigens ook heel feestelijk er wat gekleurde stipjes (discospikkels) tussen te doen. Behalve dat ze voor wat kleur zorgen, zullen ze de gaatjes een beetje opvullen.

De liefde voor de keuken kun je jong voeden en met dit kleine recept is het ook nog veilig. Veel (eet) plezier in de keuken!