top of page

12 x bakken met je kinderen in de herfst


12 x bakken met je kinderen in de herfst

12 x bakken met je kinderen in de herfstvakantie

Het is herfst en zo voelt het soms ook. De wind giert door het huis, want de ramen stonden nog open. De verwarming schiet voor de eerste keer aan. Het is een stuk frisser aan het worden. Gelukkig niet altijd, want oktober heeft vaak ook prachtige nazomerse dagen. Maar voor die dagen dat je liever de gordijnen dicht houdt, omdat het niet lijkt te stoppen met regenen, of de dagen dat je lekker veel tijd hebt omdat het herfstvakantie is, heb ik hier 12 inspirerende recepten van collega-bloggers om samen met je kind aan de slag te gaan in de keuken.


Een hele fijne vakantie en heel veel bakplezier!

12 x bakken met je kinderen in de herfst

Herfstkoekjes met echte bladeren bakken

Er laggen in de herfst zulke mooie bladeren op de grond, daar moest ik iets mee. Ik gebruikte de vorm en de nerven van echte bladeren om deze herfstkoekjes te bakken. Een recept op Carola Bakt Zoethoudertjes.


12 x bakken met je kinderen in de herfst

Pavlova herfstkrans

Wat een beauty en een heerlijke combi. Bak deze krans van meringue en vul hem met slagroom met mascaprone. Wedden dat je hulp krijgt bij het versieren van al dat lekkers op de taart! Een recepten van Annemarie van My Happy Kitchen.


12 x bakken met je kinderen in de herfst

Hartige pompoenbroodjes

Wow, wat een toppertje. Wat zien deze hartige pompoenbroodjes er schattig uit!  En behalve dat ze er uit zien als een pompoen, is er in de broodjes ook pompoenpuree verwerkt. Op die manier wordt bakken met je kind een gezond feestje! Het is een recept van Louise van het Keuken Atelier.


12 x bakken met je kinderen in de herfst

Appel-karamelrepen

De appels van dit jaar zijn net geplukt en heel goed bruikbaar in dit heerlijke recept van Annelies van een Lepeltje Lekkers. Dit recept heb ik er eigenlijk ook bijgeplaatst uit persoonlijk belang. Ik hou heel erg van recepten met gecondenseerde melk en daarom wil ik dit recept niet graag vergeten……. Ik sla het op!12 x bakken met je kinderen in de herfst

Spinnen koekjes

Als ik eerlijk ben staat dit recept al heel lang op mijn to do list. Eigenlijk is het best een eenvoudig koekje, maar het effect is groot. Ideaal om met je kinderen te maken. Ze zullen het geweldig vinden!  Het recept is van Helen van Handmade Helen.


12 x bakken met je kinderen in de herfst

Pumpkin Pie brownies

Judith van My foodblog heeft een heerlijk recept voor brownies op een herfstdag. Brownies behoren denk ik wel tot een van de meest favoriete recepten van kinderen. Pompoen is zoet van smaak en past hier prachtig bij. Wat een leuk recept om kinderen kennis te leren maken met de fascinerende vrucht.12 x bakken met je kinderen in de herfst

Pompoen muffins met roomkaastopping

Omdat muffins eigenlijk minitaartjes zijn, vinden je kinderen het vast super leuk om samen aan de slag te gaan om deze herfstmuffins te maken. Ze leren de smaak van pompoen waarderen en dat gaat natuurlijk iets makkelijker met zo’n heerlijke roomkaastopping. De muffins zijn een recept van Hanneke de Jonge van Culinea.