top of page

Snelle cake met Nutella en hagelslag


Snelle cake met nutella en hagelslag
Sorry, ja ik weet het. Deze cake is niet het resultaat van ingewikkelde baktechnieken. Het is zelfs geen no bake recept met prachtige ingrediënten. Toch is deze snelle cake met Nutella en hagelslag heel bijzonder en smaakvol. Hij is in elkaar “geknutseld” met zoete ingrediënten. En het was feest om te doen!

Deze cake is echt een aanrader met wat minder goed weer. Ik koos een behoorlijk warme dag en dan wordt het spelen met Nutellaslagroom extra spannend.

Hagelslag

Aan de slag met een kante en klare cake als basisingrediënt. Nutella doet het altijd goed, is mijn ervaring. Er iets met die speciale pasta dat iedereen blij maakt. Toch vind ik dat de nieuwe hagelslag van Fair Trade original ook een beetje aandacht verdiend. Tussen het snelle leven door, de vaak spontane, makkelijke keuzes die je maakt in de supermarkt, staat hier en daar een eerlijk product.

Snelle cake met nutella en hagelslag

Snelle cake met Nutella en hagelslag

Benodigdheden:

 1. 1 cake

 2. 300 gram slagroom

 3. 225 gram Nutella

 4. Hagelslag

Wat een gezellige verpakking. Ik weet het is totaal onbelangrijk, maar wij vrouwen worden vaak verleid door de verpakking.
Snij de cake in plakken en vul het met nutellacreme

Zo maak je deze cake met Nutella en hagelslag

 1. Deze cake van de Aldi vond ik mooi van vorm.

 2. Het was een warme dag en dat heeft invloed op je cake. Maak je cake zo mogelijk een dag eerder; hij zal in de koelkast goed opstijven. Het opstijven heeft tijd nodig.

 3. Klop je slagroom lobbig, niet te stevig. Weeg je Nutella af en klop dit in een andere schaal kort even door. In de winter kan ik me voorstellen dat Nutella wat steviger is, dan zou ik het enkele seconden verwarmen in de magnetron. Je moet de Nutella namelijk door de slagroom mixen en dat gaat dan iets makkelijker. Mix beide samen nog kort door.

 4. Snij je cake in drie lagen. Verdeel de Nutellaslagroom tussenlagen van je cake.

 5. Breng nutella aan rondom je cake. Omdat de temperatuur lekker warm was ging de cake wat schuiven. Door een flinke prikker in het midden te steken,  bleef alles weer op zijn plaats.

 6. Vul je spuitzak met de Nutellaslagroom die over is en laat het ongeveer een half uurtje in de koelkast koelen. Het wordt iets steviger. Laat je cake ook in de koelkast iets steviger worden.

 7. Smeer na een half uur de zijkanten in met hagelslag.

 8. Spuit toefjes bovenop met een spuitmondje naar eigen keuze.

 9. Het beste is om de cake een nacht in de koelkast te bewaren. De Nutellaslagroom zal lekker stevig worden.

Snelle cake met nutella en hagelslag
Leuk om samen met je kind te. maken: de snelle cake met Nutella en hagelslag

Natuurlijk kun je ook andere ingrediënten gebruiken. Een laagje lemoncurd of goede jam tussen de cakelagen, met mascarpone/slagroom rondom en zomerfruit bovenop.


Een cake lekker versieren. Welke ingrediënten zou jij gebruiken?

-- DANK --
De nieuwe hagelslag van Fair Trade original werd bij mij thuis bezorgt om uit te proberen. Als blogger krijg ik vaker producten toegezonden. Soms vind ik het leuk om hier iets mee te doen. In dit geval leek mij het erg leuk om er deze “knutselcake” mee te maken.

Gerelateerde posts

Opmerkingen


bottom of page