Blauwe bessen havermout pancakes
top of page

Blauwe bessen havermout pancakes


blauwe bessen havermout pancake
Blauwe bessen havermout pancakes
Bijna iedereen houdt van pannenkoeken. Pannenkoeken zijn voedzaam en je kunt er alle kanten mee op. Toch is er wel een verschil in het bakken van pannenkoeken. Deze versie noem ik op zijn Amerikaans pancakes omdat ze klein zijn.

Bij deze blauwe bessen havermout pancakes is dat handiger omdat ze vrij zacht zijn. Dit merk je bij het omdraaien. Er is geen pancake gesneuveld, maar het was wel opletten geblazen. Komt dit omdat een deel van de pannenkoek gemaakt is met banaan en blauwe bessen?


Je hebt geen suiker meer nodig  bij deze pancake. De banaan en blauwe bessen zorgen voor een evenwichtige natuurlijke zoetheid.

In plaats van bloem heb ik gekozen voor havermoutmeel. Deze maal ik gewoon zelf met mijn koffiemolentje. Havermoutmeel is heel gezond en stilt je honger wat langer.

Wat dacht je trouwens van een blauwe bessen havermout pancakes bij het ontbijt!

blauwe bessen havermout pancake

Blauwe bessen havermout pancakes

Benodigdheden voor 6 stuks:

  1. 90 gram havermoutmeel gemalen met b.v. een koffiemolen (of volkorenmeel, boekweitmeel, speltbloem of gewone bloem)

  2. 1 theelepel bakpoeder (of 1/4 theelepel baking soda)

  3. 100 ml melk

  4. 1/2 rijpe banaan

  5. 125 gram blauwe bessen

  6. 1 medium ei

  7. 1/8 theelepel zout

  8. eventueel wat in de pan geroosterd amandelmeel

blauwe bessen havermout pancake

Blauwe bessen havermout pancakes

  1. Doe het meel, de melk, zout, ei, banaan, bakpoeder en de helft van de blauwe bessen in een kan. Pureer alles met de staafmixer fijn.

  2. Bewaar eventueel een paar blauwe bessen voor de decoratie later, maar voeg de bessen die over zijn bij de mix.

  3. Verwarm een koekenpan met wat olie of boter op een medium vuur.

  4. Schep met een juslepel een schep beslag in de pan. Zodra de bovenkant van de pannenkoek droog lijkt te worden kun je de pancake voorzichtig omdraaien.

  5. Na een kleine minuut is ook de ander kant klaar.

Wat is de pancake lekker!

Een beetje zachter dan gebruikelijk en zoet genoeg om zo te eten. Ik heb de blauwe bessen havermout pancakes bestrooid met wat dadelsiroop en geroosterd amandelmeel. Dat is natuurlijk extra lekker, maar dat deed ik ook om de foto er wat aantrekkelijker uit te laten zien.


Proeven is geloven! Dus aan de bak met die heerlijke blauwe bessen!

Gerelateerde posts

bottom of page