top of page

Met koffiemolen meel, suiker en nootjes malen


Met koffiemolen meel, suiker en nootjes malen
Al een tijdje wilde ik graag een koffiemolen kopen. Nee, niet om koffie te malen, je kunt zoveel meer met een koffiemolen. Ik gebruik de koffiemolen om noten te maken, maar ook van havermout havermoutmeel te malen, van suiker poedersuiker. Ideaal. Ook kruiden kun je fijner malen in een koffiemolen. Eigenlijk gebruik ik de koffiemolen voor heel veel zaken, behalve koffie malen..... Met koffiemolen meel, suiker en nootjes malen? Zeker. Het is dan ook een van mijn favoriete keukenhulpjes;

Met een koffiemolen meel, suiker en nootjes malen

Luister en wordt ook enthousiast. Met koffiemolen kun je zelf meel, suiker en nootjes malen.

Ik heb geen koffiemolen nodig om lekker verse koffie te malen. Waar dan wel voor?

havermoutmeel malen met koffiemolen

Havermout malen tot havermoutmeel

Van havermout kun je eenvoudig havermeel malen, heel erg gezond en voor de liefhebbers zonder gluten.  Maar denk ook aan andere ingrediënten als lijnzaad en andere zaden. Met dit meel kun je gezonde pannenkoeken bakken, wafels, pasta, cakes en nog veel meer!

noten nootjes malen met koffiemolen

Noten en amandelen malen tot notenmeel of amandelmeel

Gemengde nootjes veranderen in notenmeel. Op deze manier kun je ook goed je eigen amandelmeel malen. Handig als je geen gluten mag of wilt eten.

suiker tot poedersuiker malen met koffiemolen

Suiker malen tot poedersuiker

Fijne suiker wordt poedersuiker. Poedersuiker met enkele druppels water wordt glazuur.  Zelf gemalen poedersuiker is veel goedkoper en bevat geen onnodige toevoegingen als anti-klontermiddel. Het is daarom handig zoveel poedersuiker te malen als je nodig hebt, anders gaat het een beetje klonteren.

Koffiemolen maalt ook suiker, meel, nootjes

Koffie malen tot ..... gemalen koffie

Was dit niet waarvoor deze kleiner maler bedoeld is? Prachtig gebrande koffiebonen, worden door een snel draaiende messen verandert in heerlijk geurend gemalen koffie. En de geur van koffie is voor velen de geur van geluk in de vroege morgen.


Als de wereld nog slaapt en je moet opstaan om aan de slag te gaan. Maar eerst die mok warm genot: koffie

Koffiemolens zijn ook heel geschikt om gedroogde kruiden te malen. Denk al vele soorten kruiden te malen. Denk aan gedroogde zwarte pepertjes, gedroogde rode pepertjes, kaneelstokjes (wel eerst wat fijner snijden of knippen om je mesjes te sparen), mosterd- en korianderzaadjes. Wat dacht je van je eigen kruidenmix!


Groene kruiden malen

Groene kruiden malen is dat mogelijk? Dat is mogelijk, maar daar vind ik de machine minder geschikt voor


Hoe hou je de koffiemolen schoon?

Je kunt het schoonhouden met een doekje. Koffie en nootjes zijn vettig van oorsprong en hiervan wordt je molen vies. Door een klein laagje rijst in de molen fijn te malen haal je het vet grotendeels van de wanden en mesjes van de molen. Even een doek erlangs en schoon is je molen!


Mijn exemplaar is redelijk geprijsd, maar nu jaren later een stuk duurder geworden. Ik gebruik deze koffiemolen nu 6 jaar nog steeds. Misschien niet moeders mooiste, maar wat een fijne hulp.

De koffiemolen? Waar gebruik jij hem voor of zou je hem voor willen gebruiken?

Gerelateerde posts

2 則留言


未知的會員
2022年4月03日

Ik deed er ook pompoen en meloenpitten mee malen helaas heeft ie het vandaag begeven, 180 watt is blijkbaar toch te weinig....

按讚
未知的會員
2022年4月08日
回覆

Hoi Lilian, Als ik eerlijk ben kijk ik met pitten en rijst ook erg uit. Je merkt dat hij het zwaar heeft. Maar een ideaal apparaatje in de keuken toch? Succes met het uitzoeken van een nieuw exemplaar. Groetjes Carola

按讚
bottom of page