top of page

Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien


Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien
Taart bij het ontbijt vind ik zo’n leuk om uit te werken. Hoe kun je jouw ontbijt er extra leuk uit laten zien! Wat nou als je 2 ontbijtjes combineer? Pannenkoeken en kwark met weinig suiker en fruit? Ja, die smaken lijken me goed combineren. En zo ging ik aan de slag. Eerst met pannenkoeken, gevolgd door het opbouwen met fruit en kwark werd deze kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien geboren.

Een stapel pannenkoeken mag wat mij betreft best hoog zijn want ik vind ze de volgende dag koud ook heel lekker. Ik ging eerst een stapeltje kleine pannenkoeken bakken. Daarna zou ik wel zien hoe ik ze zou gebruiken. Uiteindelijk mochten ze als tussenlagen fungeren, maar ook om de meestal wat saaien zijkant van de kwarktaart.


Maak jij ook wel eens van de aparte smaakcombinaties? Laat het hieronder weten, want ik ben reuze benieuwd!
Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien

Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien

Benodigdheden voor een taart van 18 cm:

  1. 5-6 pannenkoeken

  2. 250 gram kwark

  3. 150 ml slagroom gebruik de rest eventueel voor bovenop

  4. 3 blaadjes gelatine

  5. 2 zakjes vanillesuiker (of zoet de kwarklaag naar eigen smaak: proeven!)

  6. 250 gram aardbeien waarvan een paar voor bovenop

  7. Springvorm van 18 cm.

  8. Een kom die net iets kleiner is dan de springvorm bv. 16 of 17 cm om de pannenkoeken met uit te steken

Bouw je kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien op in de vorm

Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien

Bak de pannenkoeken, bijvoorbeeld volgens het recept dat je hier vindt en laat ze afkoelen. Leg de gelatine minimaal een kwartier in koud water. Haal de kwark uit de koelkast en laat het kort op kamertemperatuur komen. Op die manier schrikt de gelatine straks niet van de koude kwark. Als je de kwark op een bord schept zal de kwark vrij snel redelijk op temperatuur zijn gekomen.


Klop de 150 ml slagroom stevig en meng het door kwark. Knijp de gelatine uit en verwarm het kort in een pan. De gelatine zal met het aanhangende vocht vrijwel meteen smelten, zet dan ook meteen het vuur uit. Laat de gelatine een paar minuten staan zodat de eerste warmte er vanaf is en meng het al kloppend door het kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel naar smaak suiker toe.


Maak de aardbeien schoon en dep ze droog. Je hoeft aardbeien overigens niet perse schoon te maken. Ze worden er wat zachter van en er wordt meestal geen gif gebruikt bij aardbeien. Snij de aardbeien in schijfjes en bewaar eventueel nog wat aardbeien voor bovenop de taart.

Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien

Nu gaan we de taart opbouwen met pannenkoeken, fruit en kwarkvulling

Leg een pannenkoek onderin; beleg dit met 1/3e deel van de aardbeienschijfjes. Bedek de taart met 1/3e van de kwarkvulling. Herhaal dit nog tweemaal.


Laat de kwarktaart goed opstijven in de koelkast. Dit duurt al snel zo’n 2,5-3 uur. Haal de taart voorzichtig uit de vorm en snij repen van de pannenkoeken die over zijn die net zo breed zijn als de taart. Druk de repen pannenkoek tegen de zijkant van de taart.


Pannenkoek, fruit en kwark gaat dat samen? Zeker weten! Handige tip bij pannenkoek leftovers.


Versier de bovenkant met aardbeien en eventueel wat smalle repen pannenkoek. Heb je slagroom over? Dat is zeker ook heel lekker bovenop!


Als je de kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien aansnijdt, verschijnen de tussenlagen. Heb je liever zo’n zeer strakke kwarktaart. Neem dan nog een gelatineblad meer. Bij ons thuis houden ze erg van kwarktaart, maar ze moeten niet “gummi”-strak zijn.

Kwarktaart met pannenkoeken en aardbeien

Een taart om mee te ontbijten, lunchen of zomaar tussendoorGerelateerde posts

Comments


bottom of page