Als er niets op de televisie is, kom ik snel al zappend bij 24 Kitchen. Daar is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Naast bakken en koken, worden de chefs vaak uitgedaagd te gaan reizen en de wereld culinair te ontdekken. Er zijn ook veel internationale chefs aan het werk, die je meenemen naar een heerlijke manier van leven en bijzondere recepten. Zo komt Donna Hay ook regelmatig voorbij. Ik hou van eenvoudige recepten en bij Donna Hay zit je dan goed. In een van haar programma’s maakte Donna super snelle brownies met cacaopoeder en hierin gebruikte zij geen chocolade.
Tijdens het programma schreef ik snel de ingredienten op die Donna vertelde. En dat was net als het recept lekker makkelijk en zo klaar.
Over brownies, smeuïge brownies, gemak en tijdswinst
Die uitdaging ging ik graag aan. Een nog eenvoudige manier van brownies bakken. Eerlijk is eerlijk, ze overtreffen mijn eigen smeuïge brownies niet, maar ze zijn zeker erg lekker en de brownie staat in no time in de oven. Daarbij zijn gemak en tijdswinst op zijn tijd ook erg gewenst.
Brownies met cacaopoeder van Donna Hay
Benodigdheden:
- 150 gram boter
- 95 gram cacaopoeder
- 160 gram suiker
- 3 eieren
- vanille extract of zakje vanillesuiker
- 65 gram bloem, ik koos voor half bloem/half volkorenmeel
- bakvorm van 20 x 20 cm
- evt wat sprinkles of cacaopoeder bovenop
Bereiding brownies met cacaopoeder van Donna Hay
Verwarm de oven voor op 160 graden en bedek je brownieblik of ander bakblik met bakpapier.
Doe de boter in de pan met de suiker en laat de boter op een zacht vuurtjes smelten. Zodra het bijna gesmolten is mag het cacaopoeder erdoor en het vuur uit. Klopt de 3 eieren met de vanille of het vanillesuiker goed luchtig en spatel dit samen met het meel door de botermix. Versier eventueel de bovenkant met wat sprinkles die geschikt zijn om mee te bakken.
Vul het bakblik en bak de snelle brownies in 25-30 minuten gaar. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt en verdeel het in grote of kleine stukken. Net waar je zelf zin in hebt. Enjoy!
Jouw brownies zijn zalig en heerlijk smeuïg, dus de eerste keer dat ik Donna’s brownies maakte was ik toch ietwat teleurgesteld omdat ze wat droger waren.
Toen ik ze weer maakte heb ik een deel van de boter vervangen door olie, en toen werden ze wel lekker smeuïg, precies zoals ik ze graag wil.
Het is het proberen waard want deze brownies zijn lekker en snel te maken.
Hoi Annelies, nee ze zijn niet te vergelijken en wil je echt lekker bakken dan heb je toch een ander recept nodig. Bedankt voor de goede tip om ipv boter olie te gebruiken. Groetjes Carola