top of page

Brownies met cacaopoeder van Donna HayBrownies met cacaopoeder van Donna Hay
Als er niets op de televisie is, kom ik snel al zappend bij 24 Kitchen. Daar is eigenlijk altijd wel wat te beleven. Naast bakken en koken, worden de chefs vaak uitgedaagd te gaan reizen en de wereld culinair te ontdekken. Er zijn ook veel internationale chefs aan het werk, die je meenemen naar een heerlijke manier van leven en bijzondere recepten. Zo komt Donna Hay ook regelmatig voorbij. Ik hou van eenvoudige recepten en bij Donna Hay zit je dan goed. In een van haar programma’s maakte Donna super snelle brownies met cacaopoeder en hierin gebruikte zij geen chocolade. Dat wilde ik uitproberen dus hup aan de slag voor brownies met cacaopoeder van Donna Hay.

Tijdens het programma schreef ik snel de ingredienten op die Donna vertelde. En dat was net als het recept lekker makkelijk en zo klaar.

Over brownies, smeuïge brownies, gemak en tijdswinst

Die uitdaging ging ik graag aan. Een nog eenvoudige manier van brownies bakken. Eerlijk is eerlijk, ze overtreffen mijn eigen smeuïge brownies niet, maar ze zijn zeker erg lekker en de brownie staat in no time in de oven. Daarbij zijn gemak en tijdswinst op zijn tijd ook erg gewenst.


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.Brownies met cacaopoeder van Donna Hay

Brownies met cacaopoeder van Donna Hay

Benodigdheden:

 1. 150 gram boter

 2. 95 gram cacaopoeder

 3. 160 gram suiker

 4. 3 eieren

 5. vanille extract of zakje vanillesuiker

 6. 65 gram bloem, ik koos voor half bloem/half volkorenmeel

 7. bakvorm van 20 x 20 cm

 8. evt wat sprinkles of cacaopoeder bovenop


Brownies met cacaopoeder van Donna Hay

Brownies met cacaopoeder van Donna Hay

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een hete lucht oven of op 180 graden bij een oven met boven en onderwarmte. Bedek je brownieblik of ander bakblik met bakpapier.

 2. Doe de boter in de pan met de suiker en laat de boter op een zacht vuurtjes smelten. Zodra het bijna gesmolten is mag het cacaopoeder erdoor en het vuur uit.

 3. Klop de 3 eieren met de vanille of het vanillesuiker goed luchtig en spatel dit samen met het meel door de botermix.

 4. Versier eventueel de bovenkant met wat sprinkles die geschikt zijn om mee te bakken.

 5. Vul het bakblik en bak de snelle brownies in 25-30 minuten gaar. 

 6. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt en verdeel het in grote of kleine stukken. Net waar je zelf zin in hebt.


Enjoy!

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page