Homemade moederdag met homemade fondant & cookies

Bijgewerkt: 29 okt 2023

Moederdag, tijd voor Homemade moederdag met homemade fondant & cookies.

Heel handig dat moeder allerlei soorten uitstekers in huis heeft. Dat ontdekte ik aan de ontbijttafel 🙂

Behalve letters van brood waren er ook jam-harten.

En behalve een gezellige en leuke ontbijtafel ontdekte ik ook een paar cadeautjes waaronder deze koekjesstempel:

En er moest dus gebakken worden om deze leuke stempel uit te proberen. Ik wilde graag koekjes maken met home made indruk maar ook in fondant om later op de koekjes te plakken. Vergelijken dus.

Aan de slag. De laatste paar keer als ik koekjes bakten, smaakten ze wel lekker maar de koekjes behielden niet hun vorm. En dat is jammer en bij koekjes met een stempel is dat juist belangrijk.

Het was tijd om een nieuw recept uit te proberen.

Dit maal heb ik de tips die ik las op de website van sweetopia.

Tip 1. gebruik geen rijsmiddelen. Geen bakpoeder dus dit maal, daar was ik anders best een beetje scheutig mee. Kneed het deeg en laat het minimaal een uur rusten in de koeling.

Hierna worden de koekjes gemaakt.

Vervolgens gaan de koekjes in worden weer een uur de koeling in. De koekjes moeten op een afgekoelde dikke plaat, vanuit de koeling zo de oven in, om voortijdig van vorm te veranderen te voorkomen.

Voor en na het bakken. De vorm is minimaal veranderd. De letters zijn bijna hetzelfde als voordat ze de oven ingingen.

Kant en klare fondant vinden mijn huisgenoten niet lekker. Marshmallow fondant, de zelfgemaakte versie dan, daartegen vinden ze wel lekker.

De marshmallows gingen in een glazen kom en 45 seconden met een kleine eetlepel water de magnetron in.

Vervolgens roer je er poedersuiker door. Roeren, roeren, steeds meer poedersuiker. Er is een moment dat je denkt; en nu kneden. Dan kneed je de fondant verder op het aanrecht door steeds meer poeder toe te voegen totdat het niet meer kleeft.

Terwijl ik aan het “taarten” ben, zijn mijn jongens buiten  aan het vissen. Lekker, dan heb ik de tijd voor mezelf.

Je kunt het koekje ook versieren met uitgestoken fondant met de koekjes stempel en uitsteken.

De koek gaat mooi glimmen met pearldust.

Met eetbare lijm plak je de fondant op het koekje.

Gewone koekjes met de home made stempel en koekjes met een laagje fondant erop. Aan jou de keus.

0