10 x ijs maken zonder ijsmachine


10 x ijs maken zonder ijsmachine
10 x ijs maken zonder ijsmachine

10 x ijs maken zonder ijsmachine

Zelf heb ik geen ijsmachine, maar ik vind het erg leuk om ijs te maken. Lekker romig, met de smaken die ik op dat moment lekker vind. Soms kom ik de zomer thuis van de markt met veel zomers fruit. Ideaal om lekker mee aan de bak te gaan of ijs van te maken.

Je hebt ijsrecepten waar je iedere 45 minuten even het ijs moet doorroeren, maar dat is niet bij ieder recept nodig. Zelf ijs maken; extra ingrediënten toevoegen, ziet dat er niet lekker uit? Je familie en je gasten zullen verrukt zijn als jij zo’n grote bak uit je diepvries haalt.


“Heb je dat echt zelf gemaakt?” Je mag trots ja knikken. Niks even snel ijs uit de buurtsuper; yes je eigen ijs!
Op zoek naar inspiratie? In dit overzicht zit er voor iedereen wel wat bij, ook voor de vegan-ijseter!


Tiramisu-koffie-ijs-

Tiramisu koffie-ijs zonder roeren en zonder machine

Misschien niet de mooiste kleur, maar misschien wel het lekkerste ijs: Tiramisu ijs met koffie en eventueel een scheutje Kahlua! Is het al tijd voor dessert?


Vegan-kersen-ijs-maken


Vegan kersenijs maken zonder machine

Omdat niet iedereen lactose wil of mag eten, is dit ijs ideaal. Je kunt kersen gebruiken, maar eigenlijk is ieder fruit te gebruiken naar eigen smaak.Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder ijsmachine

Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder machine

Mango is zo’n heerlijke vrucht. Tropische en al vrij zoet van zichzelf. Je hoeft met dit recept dan ook geen suiker meer toe te voegen. Lekker met mascarpone! Heb je dat al eens gebruikt in ijs?


Tiramisu-ijstaart

Tiramisu ijstaart zonder ijsmachine

Moet ik nog iets over deze ijstaart zeggen. Hmm, nou ja; maken dus!


Sorbetijs-maken-zonder-ijsmachine

Sorbetijs maken zonder ijsmachine

Liever geen romig ijsje, maar lekker fris en fruitig? Dit sorbetijs zit bomvol (diepvries) fruit en is eigenlijk helemaal niet zo zondig om te eten. Zullen we nog een bolletje nemen?


Stroopwafel sandwichijsjes

Stroopwafel sandwich ijsjes

Sssst , niet verklappen, voor dit ijsje maak je niet zelf ijs, maar je stopt zo’n goddelijk bolletje stroopwafelijs van de supermarkt tussen een bolletje. Cute en succes verzekerd!


Cheesecake-ijs-met-blauwe-bessen-zonder-ijsmachine20170525_0003

Cheesecake ijs met blauwe bessen zonder ijsmachine

Cheesecake als ijs? Dat is een goed idee! Door de prachtige gevlamde strepen van blauwe bessen maken het romige ijsje bijzonder tot de laatste hap.


aardbeienijs maken

Aardbeienijs met mascarpone zonder ijsmachine 

Een van de meest populaire ijsrecepten is dit recept van aardbeienijs; en dat snap ik heel goed. Zomerkoninkjes zijn heerlijk en geven dit ijs een prachtige kleur. Buiten het seizoen zijn aardbeien uit de diepvries ook heel goed bruikbaar.


Oreo-chocolade-ijstaart-zonder-ijsmachine

Oreo chocolade ijstaart zonder ijsmachine

Het magische woord: Oreo verwerkt in een supergrote taart. Handig voor een groot aantal gasten; dus maak je taart op tijd, dan heb je het diner meer tijd om te genieten.


citroenijs met lemoncurd en meringue zonder machine

Citroenijs met lemoncurd, limocello en meringue zonder machine

Inspiratie kun je overal op doen; ik proefde ijs in een ijswinkel in Naaldwijk (hier liggen mijn roots!). Eenmaal thuis ben ik gaan experimenteren en yes: het smaakt net zo lekker. Missie geslaagd!#10xeenverzamelingrecepten #ijs

0 opmerkingen

Gerelateerde posts