top of page

10 x ijs maken zonder ijsmachine

10 x ijs maken zonder ijsmachine
Zelf heb ik geen ijsmachine, maar ik vind het erg leuk om ijs te maken. Lekker romig, met de smaken die ik op dat moment lekker vind. Gelukkig heb je geen ijsmachine nodig om heerlijk, bijzonder ijs te maken. In 10 x ijs maken zonder ijsmachine neem ik je mee langs mijn favoriete recepten. Van mango- blauwe bessen of aardbeienijs, naar tiramisu- of limoncello ijs met meringue, sorbetijs en zelfs ijstaarten. Er is zelfs een vegan recept bij. Welk recept ga jij maken?

Je hebt ijsrecepten waar je iedere 45 minuten even het ijs moet doorroeren, maar dat is niet bij ieder recept nodig. Zelf ijs maken; extra ingrediënten toevoegen, ziet dat er niet lekker uit? Je familie en je gasten zullen verrukt zijn als jij zo’n grote bak uit je diepvries haalt.


10 x ijs maken zonder ijsmachine

“Heb je dat echt zelf gemaakt?” Je mag trots ja knikken. Niks even snel ijs uit de buurtsuper; yes je eigen ijs!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Op zoek naar inspiratie? In dit overzicht zit er voor iedereen wel wat bij, ook voor de vegan-ijseter!
 
Tiramisu-koffie-ijs-

10 x ijs maken zonder ijsmachine, de eerste en één van mijn favorieten. Misschien niet de mooiste kleur, maar misschien wel het lekkerste ijs: Tiramisu ijs met koffie en eventueel een scheutje Kahlua! Is het al tijd voor dessert?

 
Vegan-kersen-ijs-maken

Omdat niet iedereen lactose wil of mag eten, is dit ijs ideaal. Je kunt kersen gebruiken, maar eigenlijk is ieder fruit te gebruiken naar eigen smaak.

 
Mango ijs zonder toegevoegde suiker en zonder ijsmachine

Mango is zo’n heerlijke vrucht. Tropische en al vrij zoet van zichzelf. Je hoeft met dit recept dan ook geen suiker meer toe te voegen. Lekker met mascarpone! Heb je dat al eens gebruikt in ijs?

 
Tiramisu-ijstaart

Moet ik nog iets over deze ijstaart zeggen. Hmm, nou ja; maken dus!

 
Sorbetijs-maken-zonder-ijsmachine

Liever geen romig ijsje, maar lekker fris en fruitig? Dit sorbetijs zit bomvol (diepvries) fruit en is eigenlijk helemaal niet zo zondig om te eten. Zullen we nog een bolletje nemen?

 
Stroopwafel sandwichijsjes

Het is tijd om te knutselen, want laat ik eerlijk zijn; dit heeft niets met bakken te maken. Dit recept is echt een zoethoudertje voor na de maaltijd op een mooie warme dag of zomaar om je familie en vrienden te verwennen. Stroopwafel sandwich ijsjes zijn heel gemakkelijk om te maken en geweldig lekker!

 
Cheesecake-ijs-met-blauwe-bessen-zonder-ijsmachine20170525_0003

Cheesecake als ijs? Dat is een goed idee! Door de prachtige gevlamde strepen van blauwe bessen maken het romige ijsje bijzonder tot de laatste hap.

 
aardbeienijs maken

Een van de meest populaire ijsrecepten is dit recept van aardbeienijs; en dat snap ik heel goed. Zomerkoninkjes zijn heerlijk en geven dit ijs een prachtige kleur. Buiten het seizoen zijn aardbeien uit de diepvries ook heel goed bruikbaar.

 
Oreo-chocolade-ijstaart-zonder-ijsmachine

Het magische woord: Oreo verwerkt in een supergrote taart. Handig voor een groot aantal gasten; dus maak je taart op tijd, dan heb je het diner meer tijd om te genieten.

 
citroenijs met lemoncurd en meringue zonder machine

Inspiratie kun je overal op doen; ik proefde ijs in een ijswinkel in Naaldwijk (hier liggen mijn roots!). Eenmaal thuis ben ik gaan experimenteren en yes: het smaakt net zo lekker. Missie geslaagd!

 

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page