top of page

Baileys cake truffels


Baileys cake truffels
Een tijdje geleden maakte ik zelf Baileys. Wat is dat makkelijk te maken en jullie waren enorm enthousiast. Tijd om hiermee aan de slag te gaan met het heerlijke en gemakkelijke recept van cake bonbons in jasje van chocolade. Zodra je door de laag melkchocolade bijt, proef je de zachte binnenkant met cake, Baileys en walnoten. De Baileys maakt de cake nog zachte en de walnoten geven subtiel een zachte bite. Met het recept voor truffels kun je eindeloos variëren in smaak. Deze Baileys cake truffels werden extra feestelijk door een gouden glans en wat gouden sprinkles. Cake truffels zijn heel gemakkelijk te maken en zijn ideaal om te trakteren of thuis uit te delen bij de koffie of thee. Maak je ze alcoholvrij, wat zullen je kinderen dan ook smikkelen.

Baileys of toch liever een ander smaakje?

Geen Baileys in huis of liever een andere smaak? Je kunt een andere likeur of drank gebruiken als smaakmaker. Start altijd met een kleine beetje. De smaken kunnen heel divers zijn, je kunt beter met weinig starten en voorzichtig nog iets toevoegen.


rol kleine balletjes van de cake met nootjes en Baileys

Baileys cake truffels

Benodigdheden:

 1. 1/2 kant en klare cake uit supermarkt of zelfgemaakt

 2. 2-3 eetlepels Baileys, je maakt het zelf met dit recept

 3. Handje walnoten, kort geroosterd in de oven

 4. 200 gr melkchocolade

 5. Sprinkles naar smaak

 6. Eetbare goudspray of goudpoeder


Doop de cakeballetjes in gesmolten chocolade

Cakebonbons of Baileys cake truffels maken

 1. Verkruimel de cake met de hand of maal de cake door een keukenmachine.

 2. Voeg de medium tot fijn gehakte walnoten door de cake-kruimels.

 3. Voeg de Baileys toe, eetlepel voor eetlepel. Proef en kijk naar de substantie voordat je nog een eetlepel toevoegt. Zo hou je controle over de cake. De vloeistof zal in de cake trekken, maar het moet niet te nat worden. Maak balletjes en leg ze een plaat of bord. Laat de cakeballetjes koelen in de koelkast.

 4. Snij de melkchocolade in stukjes en smelt ze au bain-marie in de pan. Wil je stevige chocolade met een knak als je hierin bijt, dan moet je de chocolade tempereren, hoe dat werkt lees je hier.

 5. Doop de cake truffels stuk voor stuk in de gesmolten chocolade. Beweeg je vork wat heen en weer zodat de overtollige chocolade weer in de kom het glas valt.

 6. Gebruik je sprinkles? Strooi ze direct over de chocolade voordat de chocolade hard wordt.

 7. Vervolgens kregen de truffels een klein feestelijke glans met een goudspray die ik gekregen heb van bakvriendin Bakingfientje. Deze spray komt geloof ik uit Duitsland maar winkels met producten om taarten te versieren verkopen het in Nederland ook.


Baileys cake truffels

Hoe moet je Baileys cake truffels bewaren

De Baileys cake truffels bevatten slagroom en daarom kun je deze cakebonbons het beste in de koelkast bewaren. Haal ze voor het opdienen wat eerder uit de koelkast. De smaken zullen dan wat beter naar voren komen.


Kun je cake truffels invriezen?

Zeker, dus maak er gerust een aantal meer. Laat de cakeballetjes ontdooien en eventueel iets drogen aan de lucht. In de diepvries worden de truffels vaak iets vochtig.


Binnenkant van Baileys cake truffels

Gerelateerde posts

Comentarios