top of page

10 x de lekkerste cake recepten


10 x de lekkerste cake recepten
Cake, de koning onder de baksels. Eenvoud met een elegantie. Een fijne basis waarmee je alle kanten uit kunt. Je kunt de receptuur aanpassen aan aan het seizoen. Je kunt cakes glutenvrij, suikervrij of zelfs vegan maken. Je kunt ….. wat kun je eigenlijk niet? 10 x de lekkerste cake recepten voor inspiratie voor elke dag van de week.

Van cake als ontbijt tot cake als ultieme guilty pleasure

Het leven is een evenwichtsbalk, daarom heb ik voor jou een variëteit aan cakerecepten van collega-foodbloggers: van guilty pleasures tot heerlijke cakes die een wat gezondere keuze zijn.

Van recepten met een geschiedenis tot moderne recepten anno nu. Aan jou de keus! Welke keus staat direct bij jou het het verlanglijstje?Appel-kaneelcake

Deze cake is eigenlijk echt een hele fijne combi: het goede van cake en appeltaart in één!

 
abrikozencake Lepeltje lekker Janneke Philippi

Abrikozencake van Een lepeltje lekker, is een recept uit Janneke Philippi’s 50 recepten met zoet en sappig zomerfruit. Hmmm, heerlijke titel.

 

Oreocake van Kookslaaf (voor als je het zelf moet doen)

Alex weet wat een guilty pleasure is. Puur genieten van het moment. Bijvoorbeeld met deze oreocake.

Alex over zijn oreocake: “De smaak van de cake is voortreffelijk, daar zul je mij dankbaar voor zijn bij iedere hap die je neemt. Daarbij zul je mij ook eeuwig haten, want ik heb nog niet eerder een cake gemaakt met zóveel calorieën! Dit is overigens de perfecte cake om te maken als je wilt scoren op je werk of bij je vrienden. ?”
 
kwarkcake met rozijnen

Kwarkcake met rozijnenvan Eerst koken: Door het gebruik van kwark en rozijnen is deze cake een stuk lichter en gebruik je iets minder suiker. Goed idee; zelf vind ik recepten waar een zuurtje in verwerkt zijn met bijvoorbeeld yoghurt en crème fraîche extra lekker omdat ze vaak smeuïger zijn.

 
karwei cake na oogsttijd

Cake met Karwij van Cookie cottage: Een recept met een geschiedenis, daar hou ik van. Het doet me denken aan recepten die gebakken worden bij  The Great British Bake Off waarin de herkomst van recepten vaak besproken worden.

Karwij cake is een heel oud recept (1591), dat gemaakt werd tijdens de oogsttijd waarbij landwerkers met deze bijzonder “seedcake” beloond werden.

 
De perfecte kruidcake

De perfecte kruidcake van de Zoetekauw: Lianne van de Zoetekauw over de perfecte kruidcake: Is het nou kruidkoek of kruidcake? “Ik kies maar voor cake, want daar vind ik hem het meeste op lijken. Bij kruidcake is het voor mij belangrijk dat hij een beetje nattig is, dat er genoeg kruiden in zitten en mooi hoog gerezen.”

Wat mij betreft is het een cake. De kruidcake ziet er superzacht uit en verdiend daarom een plaatsje in deze gallerij.


 

Citroen amandelcake van SJ kitchen

Zijn het niet de basics die we  het liefst bakken? Daarom wilde ik je dit heerlijke recept niet weerhouden.


Sanne van SJ Kitchen over de citroen amandelcake: “Ik zei het toch? Super makkelijk, super lekker. Deze citroen amandelcake heeft door het gebruik van amandelmeel een wat dichtere structuur dan een gewone cake, maar hij blijft lekker fris door de smaak van de citroen.”
 
glutenvrij en suikervrij notenbrood

Glutenvrij en suikervrij notenbrood van Eat Pure Love: Dit gezonde brood eet Mirjam regelmatig als ontbijt. Het is een van de eerste recepten van Eat Pure Love.  Je mag van mij dit ontbijt best volgens op ieder ander moment van de dag voorzetten.

 
mandarijncake met 5 spices

Mandarijncake met  five spices van De wereld op je bord: Elianne van de wereld op je bord over de mandarijncake met five spices: “Vroeger was ik niet blij met een mandarijn in mijn schoen, maar van deze cake word ik wel heel gelukkig. Ik kwam op het idee voor dit recept doordat ik bij een etentje een heerlijk dessert at van five spices ijs met mandarijntjes.”

 

Yoghurtcake met kersen van  The health issue, helaas is deze link van het internet verdwenen en kan ik je het niet meer tonen.


Bij welk recept dacht jij meteen: Die ga ik  maken?


Bronnen:  Een lepeltje lekker,Kookslaaf, Eerst koken, Cookie cottage, de Zoetekauw, SJ Kitchen, Focus on Foodie, Eat Pure Love, De wereld op je bord.

Gerelateerde posts

Kommentare


bottom of page