top of page

24 Kitchen & Cottages


24 Kitchen & Cottages een uitje
Van 17 tot 20 april jl. vond het eerste 24 Kitchen & Cottages plaats in Center Parcs De Eemhof in Zeewolde. Die zaterdag reisde ik af richting het eerste culinaire weekend van Nederland. Ik was heel benieuwd  want wat ik kon verwachten? Het was zoeken geblazen naar een plekje op de parkeerplaats, dus animo voor een culinair weekend is er genoeg!

Gezellig, daar kwam ik onder andere deze zoete dames tegen: Lian van Cakeje van eigen deeg, Mariette van Zoetrecepten en Laura van Laura’s Bakery.


24 Kitchen & Cottages: is lekker een weekend weg voor de enthousiaste thuiskok of proever

Er is een uitgebreid programma waarmee je als jezelf de hele dag kunt vermaken. Omdat je een huisje huurt, heb je ook een plek om je even terug te trekken,  als je even geen zin meer hebt in de vele workshops en kookcollege’s.


24 Kitchen & Cottages ook om te leren

Ik vond de ene kookcollege wel meer inhoud hebben dan de andere. Niet alleen wat betreft tijd, maar ook de passie en de informatie die de chefs gaven. Maar dan kan natuurlijk ook heel persoonlijk zijn.  


Show

Giovanni Caminita gaf een culinaire “one man show” en Estee Strooker sneed, hakte en zaagde een compleet lam in delen zoals je lam ook bij de slager vindt. 


Het voelde eigenlijk een beetje bruut aan maar het uitbenen van een lam gaf ook veel begrip voor het stukje vlees op je bord. Applaus voor Estee, want het uitbenen van een lam is hard werken geblazen.

Even lekker onderuit was mogelijk tijdens een van de heerlijke foodfilms.


24 Kitchen & Cottages een korte vakantie

Het weer werkte enorm mee; een heerlijk lente zonnetje maakt het bijzonder aantrekkelijk om buiten even wat te eten of een terrasje te pakken of een menu te kiezen in een van de restaurants waar de chefs van 24 kitchen het menu hebben samengesteld.


Een weekendje 24 Kitchen & Cottages

Het is natuurlijk best prijzig, maar daarvoor krijg je een weekend in leuk huisje, een prachtig park met gelijk gestemde foodliefhebbers.  Als je wilt word je de hele dag vermaakt.

Leuk! Tijdens de “vraag het de chef” is het voor iedereen ruimte om een vraag te stellen.  Er worden druk handtekeningen uitgedeeld in de boeken die je kunt aanschaffen.


Een indruk van wat er zoal te beleven is op een dag vind je in het onderstaande filmpje. Het omvat een workshop, meerdere kookcollege’s. Rudolph van Veen en Estee Strooker beantwoorden veel leuke vragen tijdens het vragenvuur van “vraag het aan de chef.”


Excuses voor de matige kwaliteit van de film. Filmen met een fotocamera is zo aantrekkelijk in plaats van een videocamera en soms lukte het me niet om wat dichterbij te komen. Tenzij ik mijn ellebogen zou gebruiken maar of dat gewaardeerd zou worden door de mede- enthousiastelingen?


Bekijk hier het youtube filmpje en maak het allemaal mee


Een aanrader

Het weekend 24 Kitchen & Cottages vond ik persoonlijk echt een aanrader voor liefhebbers van lekker eten en kokkerellen.  Dit kunnen stellen zijn die samen graag samen in de keuken staan, maar het weekend is ook heel geschikt voor eetminnende vrienden- en vriendinnengroepjes, zelfs een “nette” vrijgezellenweekend of een gezellig weekend met familie.


Dagtickets zonder huisje

Het weekend is naar mijn mening minder geschikt voor kleine kinderen

Jammer dat je dit weekend alleen kon beleven in combinatie met een huisje. Dagtickets zonder huisje waren niet beschikbaar en dus kon ik die dag een liefhebber niet mee naar binnen nemen.


Maar wie weet volgend jaar!

24 Kitchen & Cottages beleefde een eerste jaar, mogen er nog vele jaren volgen!


24 Kitchen & Cottages lekker om te delen


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page