top of page

Zoete bloggers in Amsterdam


Tijdens de Dr. Oetker-workshop onlangs heb ik een clubje gezellige jonge dames leren kennen. Gezamenlijk hebben we een duidelijk raakvlak: we zijn gepassioneerde zoete bloggers. Een hobby waar we elke dag meerdere uren mee bezig zijn.

Daar kunnen we wat mee, werd er als snel in de groep opgemerkt. Bloggen is heel erg leuk, vooral als je baksel af is en het testpanel komt proeven. Maar je zit toch veel alleen achter de computer om foto’s te bewerken, inspiratie opdoen op het web, netwerken op de diverse social media, schrijven, de tekst nakijken, en nog eens en nog eens. Een blog is nooit echt af. Hoe doen andere bloggers dat toch?  We zitten vol vragen en ideeën. Samen, sta je zoet.


zoete bloggers in Amsterdam

Mag ik je voorstellen aan het Zoete Bloggers team:

  1. Links zie je Mariette van Tuyl van Zoet recepten

  2. Daarnaas zie je Lian van Rens van Cakeje van eigen deeg, ze kwam helemaal over uit Venlo, top!

  3. Marina Prins van Marina’s bakery

  4. Laura Kieft van Laura’s bakery

  5. Tot slot ondergetekende van Carola bakt zoethoudertjes.

Het werd tijd om elkaar beter te leren kennen en waar gaat dit beter dan in de zoetste stad van Nederland: Amsterdam.

En zo spraken gisteren 5 zoete enthousiastelingen met elkaar af in Amsterdam. Samen op pad met een hele lange lijst vol leuke winkeltjes en zaakjes welke we graag wilde gaan bezoeken. Dus hup, de tram in, op zoek naar de locatie die het meest ver weg lag: Taart van mijn tante. Misschien zegt het je niets maar als ik zeg: de taarten van Abel gaat er vast een belletje rinkelen.


zoete bloggers in Amsterdam taart van mijn tante

En wat gaan zoete bloggers doen in de taart van mijn tante?? Taart eten natuurlijk. We deden rustig aan, drie taartjes met zijn vijven. Ik vond taart van mijn tante een leuke eetgelegenheid om taart te eten. Veel dummies in de zaak, veel kitch en kleur, vintage meubelen en veel taart. De taartjes vond ik gewoon lekker maar niet opvallend lekker. Zelf zou ik vooral voor de sfeer naar de taart van mijn tante gaan. Maar een taartje uitzoeken? Dat hoort er zeker bij.  Er zijn ook nog heeeeeeel veel taartjes die we niet hebben geproefd.


zoete bloggers in Amsterdam poptasi

Poptasi, ik had er nog nooit van gehoord maar de dames wilde dit zaakje zeker niet overslaan. O  Een eigenwijs delicaat “koekje” met een heerlijke smaak. Ook als ze er mislukt uitzagen, smaakten ze altijd heerlijk.


Hoewel we allemaal heel veel van onze camera’s houden, hielden we het vandaag op onze mobieltjes. De hele dag met met zware camera rondlopen, is niet altijd even ontspannend.


Eigenlijk zag er dag er veelal zo uit: zoete bloggers die als spam-achtige fotografen al wat zoet is vast wilden leggen.


zoete bloggers in Amsterdam poptasi

Poptasi

En zo fotografeerde wij al snel de aantrekkelijke etalage van Poptasi, iets wat bij Laduree destijds mij werd verboden. Ook als je macarons niet kent of nog niet geprobeerd hebt trekken de mooie kleuren je aan. Macarons, veelal versierd met goud versierd of andere prachtige spikkels.


Terwijl we allemaal stuk voor stuk wat lekkers uitzochten om mee naar huis te nemen, sloot Patrick een van de eigenaren zich aan bij ons. Wat wil je, vijf dames die van alles wilden weten over zijn passie: macarons van een hoge kwaliteit. En dat proefden we allemaal, want klanten mochten allemaal een mini-vanille macaron proeven.


De eigenaren zitten nooit stil. Er is altijd wat uit te proberen, altijd wordt er gezocht naar variatie, nieuwe smaken, nieuwe presentaties. Zo ontstond er ook de Maduche. De maduche is een macaron waarvan de onderste helft een bonbon of truffel is. Een chocolade kuipje gevuld met een lekkere crème. Omdat de onderkant  een chocoladebakje is en niet een volledig stuk chocolade kun je het ook gewoon eten zonder dat de macaron uit elkaar spat of schuift. En we mochten proeven!!  We hadden geluk, want het waren ongeveer de laatste exemplaren. Witte chocolade, gevuld met geloof ik slagroom met ik vermoed vanille (aan de zwarte stipjes te zien). Bovenop zat een chewy aardbeien macaron. Een maduche eet je bij voorkeur koud. Hmmm. Even was er stilte.


Patrick is zo druk bezig en zit vol ideeën. Gaat hij nu uiteindelijk toch nog een boek uit brengen? Ik zeg yes en ik denk dat de dames het me me eens zijn. Patrick komt uit de reclamewereld dus het kan niet anders of het boek gaat er kleurrijk uitzien, vol prachtige foto’s. Aan de slag dus Patrick!


Mijn kennismaking met macarons was bij het elegante bedrijf Laduree in Zwitserland. Hier vindt de macaron de basis. Ik vond ze destijds best wel lekker.


Na het eten van de macarons van Poptasi vind ik persoonlijk dat dit Nederlandse bedrijf Laduree de baas is. Macarons vind je hier met veel variatie en veel meer smaak. Poptasi is niet krenterig met goedkope ingrediënten en kiest voor kwaliteit.


Ha, ha, het was net of ik met mijn nichtjes van 14 en 15 jaar de stad in ga. Na 3 uur ben ik pas enkele winkels verder. Maar wat hebben we toch veel gezien en geleerd.


zoete bloggers in Amsterdam petit gateau

Oei, dat ziet er lekker uit, de mobieltjes moesten dit natuurlijk meteen vast leggen.


zoete bloggers in Amsterdam petit gateau

Franse patisserie in Amsterdam

Petit gateau,  vol lekkere hapjes. Ze zien er heerlijk uit. Maar of ze de smaak van Poptasi kunnen evenaren? We hebben alleen de madeleines geproefd en dat was niet genoeg om Poptasi te overtoeven.


zoete bloggers in Amsterdam

Het Vlaamsch broodhuys, altijd een plezier om brood te kopen. Het bedrijf groeit wel erg snel. Het is natuurlijk prettig om altijd lekker Vlaams brood in de buurt te hebben, maar ik hoop niet dat er een soort van brood-supermarktketen ontstaat. Gevoelsmatig verdwijnt dat luxe gevoel dan een beetje.


Voor écht lekker Vlaams brood moet je overigens naar Antwerpen of een andere stad in Belgie. Daar ga ik de dames een keer heen lokken, want je kunt er echt heel zoet wandelen.

Bij Stach food zijn we allemaal gezwicht voor heerlijke chocolade van Seed and Bean. Ze verkopen aparte combinatie in chocolade. Wat dacht je van zeezout met lime, kokos met frambozen in donkere chocolade, chile and lime, citroen en kardamon, gember of lavendel in chocolade.


Na het eten van tapas sloten we onze dag af met yoghurtijs bij Koee. Lekker zelf je ijsje tappen en het versieren met zoveel lekkers dat het moeilijk was om te kiezen.


Een gezamenlijke passie wordt zoeter als je het deelt. Het was een hele gezellige dag die zeker een vervolg zal hebben.


Kijk je dan weer mee over onze schouders?


Gerelateerde posts

Comments