top of page

Hidde de Brabander, een videoverslag


Hidde de Brabander, een videoverslag
Bijna een jaar geleden spraken Marina van Marina’s bakery en ik jurylid Hidde de Brabander bij de kick off (de laatste aflevering) van het bakprogramma Bake My Day. Het was een relaxte avond en er was veel ruimte om met iedereen een praatje te maken. We ontmoeten Hidde de Brabander opnieuw en maakte er een videoverslag van. Marina en ik spraken die avond ook met Hidde. Hij was op dat moment druk was met het bakprogramma Bake my Day en had zojuist een nieuwe ruimte gevonden in ’s Gravenzande om zijn befaamde nougat te kunnen maken.


Wie is Hidde? Hoe maakt Hidde nougat met de zoete bloggers en wat kun je van hem verwachten in de toekomst? Bekijk de video en je bent weer op de hoogte!

Het heeft even geduurd, maar onlangs vond deze ontmoeting plaats in Hidde’s “nougat-atelier”  in ’s-Gravenzande. Als geboren Westlandse vond ik het erg leuk om even terug te gaan naar mijn roots hier.


nougat dreams of magnolia

We spraken uren met Hidde over zijn opleidingen, zijn visie op onze huidige (banket)-bakkerijen, zijn passie voor goede kwaliteit, zijn nougat die tot in Dubai geprezen wordt maar waar Zuid Europese landen als Frankrijk en Spanje met enige achterdocht van proeven. Over het leveren van bruidstaarten, dat Bake my Day waarschijnlijk geen vervolg krijgt en zijn nieuwe aanwinst: Het bakboek dat in de maak is!Ik kan je overigens verklappen dat nougat ook present is tussen de papieren bladzijden.

Wil je graag meer weten? Een indruk krijgen van onze belevenissen? Bekijk dan het youtube filmpje in het blog. Eigenlijk was ik niet van plan te gaan filmen, maar ja, zo veranderlijk als ik zelf soms ben, is ook mijn camera. Hoewel mijn oude computer zuchtte en steunde, kwam alles nog goed en was het erg leuk om een filmpje in elkaar te zetten.


Hidde de Brabander

Een paar uur nougat maken en je hoeft de sportschool niet meer in! Het is hard werken geblazen.


Hidde de Brabander

Wat een leerzame en gezellige dag. Nog even snel een fotootje met zijn allen voor de nougat-stellages waar het nougat een paar dagen ligt te rijpen voordat het in stukken wordt gesneden en ingepakt; klaar voor verzenden.


Met van links naar rechts: Marina van Marina’s Bakery, Laura van Laura’s Bakery, Hazel van Cookie cottage, Hidde van Dreams of Magnolia, Carola van Carola Bakt Zoethoudertjes, Mariette van Zoetrecepten en Lian van Cakeje van eigen deeg.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page