top of page

8 x Brownie recepten


8 x Brownie recepten
Bij ons thuis staat de classic brownie vrijwel zeker in de top drie van favoriete recepten. De smaak van chocolade blijft lekker lang hangen, verrukkelijk. Mijn collega bloggers hebben ook veel lekkere en vaak verrassende ideeën. Zin in 8 x brownie recepten om het dit maal eens helemaal anders te bakken?

Wat dacht je van een brownie met cheesecake, of de zoute smaak van chips on top,  lekker gezond met banaan of frambozen. En wat ik ook een hele spannende combi vind: de combi van chocolade met bacon!


8 x brownie recepten? Laat je inspireren!

 

Mariette van Zoetrecepten

8 x Brownie recepten

Het is altijd smullen geblazen bij Mariette van Zoetrecepten. Neem nou deze witte chocolade oreo brownies! Mariette weet als geen ander te switchen tussen gezonde recepten en regelrechte guilty pleasures.

 

Carolines blog

8 x Brownie recepten

Carolines van Carolines blog is een geweldige thuisbakker om te volgen. Voor het bakken van recepten durft zij regelmatig letterlijk haar grenzen te verleggen. Denk ik aan Caroline, dan denk ik aan Ottolenghi. Het is Caroline’s man die de prachtig foto’s maakt.


In deze Frambozen cheesecake brownies verpakte zij 3 favorieten. Fruit met het fris zuurtje van cheesecake en het volle rommige van chocolade in brownies.

 

Laura’s Bakery

8 x Brownie recepten

Laura Kieft van Laura’s Bakery  is momenteel flink aan het werk is met de voorbereidingen van haar bakboek, je kunt het dit najaar verwachten. Spannend!! Tussen haar recepten vond ik deze grappige Petit four brownies. Op en top Laura; heel origineel.

 

Blondie kookt

8 x Brownie recepten

Het idee van de combinatie brownie en bacon vond ik zo’n bijzondere, ik wilde je hem graag laten zien. Claudia van Blondie kookt is een brunette die graag blondies bakt. Blijkbaar heeft Claudia  ook veel ideeën bij de pure variant, want ik wilde je de inspiratie voor een brownie met bacon niet ontnemen.


Tja, het is een wat oudere foto, maar daar heb ik er ook nog heel veel van op mijn blog. Inspiratie, dat is de reden waarom je even hier komt neuzen.

 

Cakeje van eigen deeg

8 x Brownie recepten

Een combinatie van brownies met chips? Het klinkt heel tegenstrijdig, maar dit bijzondere recept van Lian van Cakeje van eigen deeg lijkt me heerlijk. Juist omdat het zo tegenstrijdig is, lijkt het me zo lekker. Chips is knapperig en lekker zout. Is zout niet het ingrediënt wat we bij salty caramel zo lekker vinden?? Hup, ik verhuis het recept naar mijn to do list.


 

Hap & Tap

8 x Brownie recepten

Mijn favoriete blog uit België is van Myriam Minne: Hap & Tap. Naast bakken kan Myriam ook van die prachtige, chef-waardige gerechten koken. Super!

Als echte Belgische haalt ze haar wafelmachine tevoorschijn en tovert deze beauty tevoorschijn: een echte brownie wafel!

 

Ramadamrecepten

8 x Brownie recepten

Ramadamrecepten is een pagina met een enorme hoeveelheid aan recepten. Ik dacht in eerste instantie dat ik hier veel Islamistische recepten zou kunnen vinden. Maar dat had ik mis.


Ramadamrecepten is een webpagina die je het best kunt begrijpen als Smulweb. Een pagina voor en door lezers.  Zo vind je op de homepage momenteel recepten  als Italiaanse spinaziestampot met rookworst, Cappuccino- koekjes, Zeeuwse bolussen, kleurige macarons met chocoladepasta en gezonde oatpancakes met kwark.


Tussen de recepten vond ik deze witte chocolade brownie met frambozen en blauwe bessen. Het is een recept dat lezer Otje Cadabra heeft geplaatst.

 

Gezondere varianten

8 x Brownie recepten

Op zoek naar een wat gezondere variant? Ik heb verschillende soorten brownie-recepten met bonen, bietjes of zoete aardappel. Maar de brownie met appelmoes en banaan is echt heel smeuïg.

Handig als er rijpe bananen  naar je liggen te staren dat ze op moeten. Heb jij meteen een smoesje om de oven aan te zetten!

 

Je kunt 8x vooruit

Met deze 8 x brownie recepten kun jij weer even vooruit. Ga je het dit maal gezonder bakken? Of ga je voor oreo’s in de koek, fruit, bacon of zelfs chips bovenop?


Zit jouw favoriete brownie er niet bij? Wat voor brownies mis je in deze rij?

Gerelateerde posts

Comments