top of page

Aan de bak met Filiz Arikdogan


Aan de bak met Filiz Arikdogan
Aan de bak met Filiz Arikdogan

Mag ik je voorstellen aan gastblogger Filiz Arikdogan?

Je kent haar vast nog van Heel Holland Bakt 2015. De goedlachse Filiz is recent verhuisd. Ondanks de hectiek heeft ze toch tijd gevonden om lekker te babbelen tegen jou. Grappig, want Filiz vond een gaatje in haar tijdschema onderweg naar huis in de trein. IJverig voerde ze haar tekst in op haar mobiel!

De kans is overigens groot dat je haar vaker op deze zoete pagina tegen zal komen, want deze bezig bij zit vol inspiratie en kan niet goed stil zitten. Leuk want hiervan kun jij meegenieten!! Ik doe graag een stapje opzij voor: Filiz!”


Eindelijk!

Eindelijk was het zover! De afgelopen weken kon ik alleen maar over bakken praten of meepraten. Bijna al mijn bakspullen zaten diep verstopt in dozen. Bijna twee maanden lang. Zeven weken lang verbleven wij met het hele gezin in een 5 sterren pension, bij mijn ouders, als overbrugging naar onze nieuwbouwwoning in het geliefde Leiden. Mijn favoriete bak-en kookboeken had ik in een kratje mee genomen naar mijn tijdelijk verblijf. Ik kon maar afkickverschijnselen krijgen…


Maar gister vond ik eindelijk het lang verwachte moment. Tijd om te bakken. Sinds eind februari stond het boek van Sarena Solari, winnares van Heel Holland Bakt ook in het beroemde kratje.   Mijn oven moest nog ingewijd worden met zoetigheid. Ik had me voorgenomen dat Sarena’s roomkoekjes  de primeur zouden krijgen. Al mijn Heel Holland Bakt vrienden en vriendinnen hadden ze al trots getoond in onze groepsapp.


Bron: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari ISBN: 9789021561707 van Kosmos Uitgevers
Aan de bak met Filiz Arikdogan

Eerder die dag had ik al kwijlend door één van mijn favoriete winkels gelopen op zoek naar een koekjes-uitsteker van 1 cm doorsnee, want die zat nog niet in mijn collectie. En was natuurlijk onmisbaar voor het uiterlijk  van de koekjes.  Na allerlei verleidingen te hebben weerstaan, ahum,  is het een schattig hartje geworden. Ik word zo blij van deze winkel. Mijn keuken doet inmiddels ook niet onder voor de aanwezige voorraad in de winkel trouwens. Niet zo gek dat er nog steeds 10 dozen keukenspullen staan.Maar goed. Terug naar het bakken. Mijn jongste dochter is inmiddels aangestoken met het bakvirus dus het werd dit keer een co-productie. Ik heb na heel lief vragen nog wel een keer het deeg kunnen kneden. Ik wil het even voelen, zei ik. Ik hoorde het mezelf zeggen.


Dat is het hè? Bakken is meer dan iets lekkers maken. Het is creatief bezig zijn, ontspannen en vooral voelen als je met je passie bezig bent.

Filiz bij de auditie voor Heel Holland Bakt 2015
Filiz bij de auditie voor Heel Holland Bakt 2015

Voor mij is het bakken nu nog leuker sinds ik mee heb gedaan aan Heel Holland Bakt. Ik bak beter sinds ik mee heb gedaan aan het programma omdat ik er zoveel heb gezien en geleerd. Een onvergetelijke ervaring, kan ik zeggen. Maar ook onze club bakkers uit het programma waar ik ongelofelijk blij mee ben. Wat een leuke, lieve mensen allemaal. We zijn altijd heel blij om elkaar weer te zien.

En dan maak je een jaar na de opnames gewoon de favoriete koekjes uit het boek van de winnares.Tot de volgende keer!

Filiz

De foto’s zijn afkomstig van Filiz. Wist je dat Filiz ook een eigen bedrijfje heeft?  Het heet Scones and brownies. Filiz verzorgt onder andere workshops en de catering.

Beetje nieuwsgierig? Meer informatie vind je hier.

Gerelateerde posts

Comments


bottom of page