Appelchips zonder vet


Appelchips zonder vet

Appelchips. De oven gaat aan. Op 100 graden. Wat gaan we bakken? Lekker knapperige appelchips zonder vet. Het is heel eenvoudig, het is vooral de oven moet langdurig werken. Maar dan heb je na zo’n 2 uur lekkere krispie gezonde appelchips.

Goed afgesloten zijn ze weken houdbaar. Maak je steeds de verpakking open? Dan worden ze na een dag al minder knapperig. Bewaar ze eventueel in meerdere bakjes. Maar veel langer zul je ze waarschijnlijk niet bewaren. Wie kan er nu van zoete appelchips afblijven? Een schuldgevoel is nergens voor nodig want ze zijn vetvrij. Je eet gewoon pure appel….. met een beetje kaneel.

Voor 2 bladen in de oven heb je 2 flinke appels nodig of 3 medium grote appels.

Schil de appels. Heb je een appelboor? Dan kun je het klokhuis er in één keer uithalen.

Appelchips zonder vet

de appels door de midden en haal ze over een fijne schaaf heen. Zelf snijden lijkt me eigenlijk niet mogelijk. Je zult de appeljes ook niet zo perfect droog krijgen. Zelfs deze dunne plakjes kosten veel tijd om chips te worden.

Eventueel kun je de platte appelstukjes nog wat deppen met een keukendoekje of servet om alvast wat vocht op te nemen.


Spreid de appeltjes zoveel mogelijk over de bakplaten. Liefst naast elkaar, niet over elkaar. Ze zullen gaan plakken.

Je kunt kaneel zo uit het potje over de appeltjes strooien, maar met een zeefje verspreid je de kaneel iets mooier.

Appelchips zonder vet

Nu kunnen de aankomende appelchipjes in een oven van 100 graden om er na ruim 2 uur lekker krokant uit te komen.

Draai ieder half uur de appeltjes om. Pas na 1,5 uur krijg je het gevoel dat het chips wordt. Daarvoor zijn de appeltjes nog wat plakkerig. Geduld, het komt goed!

Appelchips zonder vet

Hap, bijt de chips lekker met je tanden en kiezen. Aan de andere kant van de huiskamer zullen ze je horen en nieuwsgierig komen kijken wat je aan het eten bent. Je zegt: Chips en voelt je niet eens schuldig!

appel


Appelchips bewaren

Appelchips moet je goed drogen en direct na het bakken goed afgesloten en donker bewaren. Liefst in een verpakking met niet teveel lucht. Afhankelijk van hoe goed droog je ze gebakken hebt en hoe je ze bewaard zijn ze een kleine week tot een paar weken houdbaar.

Bij ons hebben ze die trommel niet gehaald....


0 opmerkingen

Gerelateerde posts