Mogen we even zondigen zo tussendoor? Wat dacht je van iets lekkers met maltesers? Maltesers in een zak zijn al yummy, maar maltesers in 3 lagen chocolade met biscuits en nougatine. Hoe denk je dat dit smaakt, deze Quatro chocolade maltesers verwennerij? Je kunt ingredienten aanpassen naar wat je in huis hebt. Zo geeft nougatine geeft een knappertje, een andere structuur in de laag, maar wellicht doen stukjes koek, cornflakes, nootjes of rozijnen dit ook.
Je hebt een kleine voorraad chocolade nodig om deze zoete verwennerij te maken. Zelf gebruikte ik chocolade van de Lidl. Daar ben ik eigenlijk over het algemeen best tevreden over.
Hoe maak je deze quatro chocolate maltesers bar?
Vier soorten chocolade Maltesers bar
Benodigdheden 16 grote of 32 kleine stukjes:
200 gram pure chocolade
200 gram melk chocolade
200 gram witte chocolade
Ongeveer 50 gram biscuits in stukjes
Enkele eetlepels nougatine voor een lekkere crunch
1 zakje maltesers (maar dan mag je er niet van gaan snoepen anders haal je het net niet)
een vorm van 15 x 15 cm, dat is ongeveer gelijk aan een 17-18 cm springvorm
Zo maak je deze vier soorten chocolade Maltesers bar
Bekleed je vorm met bakpapier.
Maak de biscuit iets fijner en bedek hier de bodem mee.
Smelt au bain marie de pure chocolade. Wil je lekkere glimmende, stevige chocolade dat knakt en lekker snel hard wordt? Dan kun je de chocolade het beste tempereren.
Bedek de biscuitjes met de pure chocolade en laat afkoelen eventueel in de koelkast.
Als de chocolade redelijk hard aan het worden is, en dat gaat met temperen sneller, wordt de pure laag bedekt met nougatine. Smelt ondertussen de melkchocolade en bedek hiermee de laag nougatine. Roer een klein beetje de chocolade door de nougatine. Dit zorgt ervoor dat de laag één geheel wordt en dat straks de lagen niet los gaat zitten. Laat deze laag opnieuw afkoelen.
Smelt de witte chocolade en bedek de melkchocolade laag hiermee. Als je meteen de maltesers in de witte laag doet, gaan ze “zwemmen” en heb je minder controle over het bevestigen. Handiger is dus om de witte laag even iets te laten stollen en op tijd toch nog de maltesers in de bovenlaag te duwen.
De Malteser bar in de bakvorm wordt sneller stevig als je een paar uur in de koelkast zet. Getemperde chocolade zal sneller hard zijn dan chocolade die niet getemperd is. Verpak je Malteser bar in een pedaalemmerzak om het chocolade te beschermen tegen vocht en luchtjes.
Als malteser taart of als bar
Snij kleine of grote stukjes quatro chocolade maltesers bar, naar eigen inzicht.
Missie van de dag
En dan komt het moeilijkste…. Hoe blijf ik van deze heerlijke chocolade af?
Commentaires