top of page

Appeltaart koekjes


Appeltaart koekjes
Vandaag deel ik twee baksels combineren: de smaak van appeltaart in dikke chewy koekjes. Dat zijn mijn favoriete koekjes. Hun dikke buikje met onder andere havermout geven een lekkere bite en van binnen zijn ze een beetje sticky. Deze appeltaart koekjes bevatten de ingrediënten van een appeltaart en dat proef je terug. Omdat het oog ook wil meeproeven hebben ze een drizzle met witte chocolade gekregen. Met dit recept bakte ik zoveel koekjes dat ze niet in een trommel pasten en een deel de diepvries verdween. Dat is alleen maar handig en lekker voor een andere keer.

Zelf hou ik van veel rozijnen in appeltaart, maar niet iedereen vindt dat lekker. Je kunt ze ook weglaten, maar voeg dat wat meer suiker toe. Snel aan de bak want het recept voor appeltaart koekjes is heel gemakkelijk!


Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Appel? Een hele goede combinatie met havermout, suiker en boter

Appeltaart koekjes

Appeltaart koekjes

Benodigdheden voor 16 stuks:

  1. 75 gram havermout

  2. 250 gram zelfrijzend bakmeel

  3. 130 gram zachte boter

  4. 100 gram lichtbruine basterdsuiker

  5. 2 zakjes vanillesuiker

  6. 60 gram rozijnen

  7. 4 gram kaneel

  8. 1,5 tot 2 Elstar appels afhankelijk van hoe groot ze zijn

  9. 1 theelepel citroenrasp of 2 theelepels lemoncurd

  10. 1 eidooier

  11. 1/2 theelepel zout

Ook nodig:

  1. 50 gram witte chocolade

  2. Suiker met kaneel door elkaar: kaneelsuiker


rol de balletjes koekdeeg door de kaneelsuiker

Recept appeltaart koekjes

  1. Week de rozijnen een kwartier in heet water (eventueel met een scheutje rum), zeef ze en droog ze goed af. Schil de appel, rasp ze en knijp het vocht uit de geraspte appel.

  2. Kneed alle ingrediënten samen met de rozijnen en de uitgeknepen appel door elkaar.

  3. Maak er balletjes van en rol ze door de kaneelsuiker.

  4. Laat de deegballetjes minimaal een kwartier koelen in de koelkast.

  5. Verwarm de oven voor op 175 graden bij een heteluchtoven of op 195 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  6. Bak de appeltaart koekjes in ongeveer 15-18 graden goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen.

  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie of in korte delen in de magnetron en roer het goed door. Trek met een theelepeltje strepen over de koekjes en laat de chocolade hard worden. In de koelkast gaat dit iets sneller.


Leg de balletjes koekjesdeeg op het bakblik en bak ze af in de oven

Koekjes bewaren

Normaal kun je koekjes behoorlijk lang goed afgesloten bewaren. Omdat deze koekjes appel bevatten kun je ze het beste binnen een paar dagen opeten en bewaren in de koelkast. Lukt dat niet? Vries ze dan een deel in voor later.

Haal ze en half uur voor het opdienen uit de koelkast, dan komen de smaken beter tot zijn recht.


Appeltaart koekjes

Gerelateerde posts

Comments