Bananenbrood met passievrucht en pecannoten


Bananenbrood met passievrucht en pecannoten

Bananenbrood wie houdt er niet van en je kunt er de meest waanzinnige varianten van verzinnen. Zelf had ik maar 2 bananen over en dat is niet genoeg voor een bananencake. Om dat “gat” in het recept te vullen aan fruit leek het mij leuk om een versie te maken met passievrucht uit de diepvries.  Bananenbrood met passievrucht en pecannoten, daar gaat je hart sneller van kloppen toch?

Bananenbrood met passievrucht is heerlijk hoor, maar het ziet er wel een beetje bloot uit; er was nog ruimte voor wat extra’s. Daarom heb ik hem nog een dekentje gegeven alsof het een worteltjestaart is: een deken van roomkaasfrosting. Handig; want de frosting laat zich eenvoudig versieren met gehakte nootjes, wat passievruchtenpuree en sprinkles.

Bakken met fruit uit de diepvries; ideaal en altijd paraat.

Ik twijfelde of ik mijn 20 cm vorm zou gebruiken of mijn 30 cm vorm. Hoewel ik meer van een hoge cake of brood hou, besloot ik voor de 30 cm te gaan. Bananenbrood bakt een stuk steviger dan een cake en als dan lijkt me een heel hoog bananenbrood minder lekker en minder aantrekkelijk om te zien.


Bananenbrood met passievrucht en pecannoten

Bananenbrood met passievrucht en pecannoten

Benodigdheden voor een cakevorm van 30 cm:

  1. 90 ml neutrale olie als zonnebloemolie of arachideolie

  2. 180 gram lichtbruine basterdsuiker of rietsuiker

  3. 2 zakjes vanillesuiker

  4. 2 flinke theelepels pompoenkruiden, koekkruiden of kaneel; net waar je zin in hebt

  5. 2 grote bananen geprakt

  6. 250 gram diepvries passievrucht; gezeefd (bewaar een eetlepel voor bovenop)

  7. 240 gram zelfrijzend bakmeel

  8. 1/2 theelepel baking soda

  9. 100 gram gehakte pecannoten, bewaar er een paar voor bovenop (geroosterd zijn ze nog lekkerder)

  10. 1/2 theelepel zout

Voor de topping:

  1. 100 gram roomkaas

  2. 100 gram poedersuiker

  3. 30 gram boter op kamertemperatuur

  4. Eventueel sprinkles


Bananenbrood met passievrucht en pecannoten


Zo maak je deze bananenbrood met passievrucht en pecannoten:

  1. Laat de blokjes passievrucht ontdooien, bijvoorbeeld een avond van tevoren. Eenmaal ontdooid: leg het in een zeef en duw het vocht en de passievruchten-puree door de zeef. Je houdt de pitjes over.

  2. Verwarm de oven voor op 160 graden bij een hete lucht oven of op 180 graden bij een oven met boven- en onderwarmte. Bedek je bakblik met bakpapier.

  3. Klop de eieren luchtig. Voeg de suikers toe en klop ze kort mee. Voeg het zelfrijzende bakmeel, de baking soda, het zout, de kruiden, de geprakte bananen, de gehakte noten toe. Schep een mooie grote eetlepel uit de passievruchten-puree en bewaar dit voor later bovenop. De rest van de puree mag door het beslag. Klop het geheel kort door tot alle gemengd is, maar niet langer.

  4. Vul de bakvorm en bak het bananenbrood in ongeveer 55-60 minuten gaar.

  5. Haal het brood uit de bakvorm. Omdat ik bakpapier in de vorm doe welke hoger is dan de vorm en daarom over de rand, hangt kan ik het zo uit de vorm tillen. Laat het brood afkoelen.

  6. Tijd voor de roomkaastopping: Klop de boter op kamertemperatuur, de roomkaas en het poedersuiker door elkaar. Verdeel deze roomkaaslaag over de afgekoelde cake of noem het brood. Het is stevig genoeg om hier en daar over de rand te laten lopen; het zakt niet helemaal naar beneden.

  7. Versier de roomkaaslaag met stukjes noot en besprenkel de passievruchten-puree over de bovenkant heen.


Bananenbrood met passievrucht en pecannoten

Heb je leuke sprinkles? Of is het bijna Pasen en je hebt nog gele sprinkles in huis? Verdeel ze over de roomkaas voor een extra feestelijk effect.

Bewaren:

Door de roomkaas kun je dit bananenbrood met passievrucht en pecannoten niet buiten de koelkast bewaren.

#Cake #Pasen

0 opmerkingen

Gerelateerde posts