Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade
top of page

Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade


Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade
Vandaag bakte ik lekker smeuïge gezonde blondies waarvan het recept binnenkort online komt, bedacht ik me dat het wellicht wel handig is om je eerst met het basisrecept voor blondies prijs te geven. Ik had ze tenslotte al een tijdje geleden gebakken, maar nog niet online gezet. Blondies; door de lichtbruine suiker zijn ze niet helemaal blond, maar ze zijn zeker zo lekker als brownies. Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade; dit recept wil je tussen je basics hebben.

Delen of trakteren

Heb je wat te vieren of wil je graag bakken voor grotere groepen? Dan zijn plaatkoeken ideaal. Zowel brownies als blondies zijn ideaal om te maken als je wilt trakteren en jij bepaalt zelf hoe groot de stukken worden. Bak één koek en je hebt zomaar ineens tussen de 20-25 lekkere koeken om uit te delen. Handig toch.


Blondies invriezen

Blondies laten zich ook heel goed invriezen. Zo heb je bij onverwacht bezoek altijd wat lekkers bij de hand!

Wil je het recept graag voor later bewaren op Pinterest? Dat kan eenvoudig via deze link.


Blondies recept

Blondies recept

Benodigdheden:

  1. 350 lichtbruine basterdsuiker

  2. 230 gram roomboter

  3. 275 gram bloem

  4. 2 eieren

  5. 6 gram bakpoeder

  6. 1-2 theelepels vanille extract of 2 zakjes suiker (minder dan wel de lichtbruine basterdsuiker)

  7. 150-200 witte chocolade in stukken

  8. Snuf zout

  9. Poedersuiker

  10. Bakvorm; ongeveer 22-28 cm

Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade

Blondies recept

  1. Bekleed je bakvorm met bakpapier, zo weet je zeker dat je blondies er straks goed uitkomen.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden bij een hete lucht oven of op 200 graden bij een oven met boven- en onderwarmte.

  3. Smelt de boter in een pan en haal de pan van het vuur. Mix de suiker hier doorheen.

  4. Als de mix iets is afgekoeld, mag er een ei doorheen, gevolgd door het volgende ei en de vanille. Spatel nu de droge ingrediënten bij en tot slot de in stukken gehakte witte chocolade. Mijn stukken waren lekker groot, dan proef je het goed terug.

  5. Vul je bakvorm en bak de blondies in ongeveer 25 minuten gaar.

  6. Laat de blondies goed afkoelen in de koelkast voor je ze aansnijdt. Dit duurt al snel enkele uren.

Blondies recept met lekker grote stukken witte chocolade

Versier eventueel je blondies voor het opdienen met wat poedersuiker.

Tip: voeg in plaats van witte chocolade, gehakte walnoten of pecannoten toe voor een lekkere bite!



Gerelateerde posts

bottom of page