top of page

Bollywood arabische kleurige bal vormige taart


Wat is er leuker dan een taart bakken?

Samen een taart bakken. Thuis bak je een taart bakken. Daar aangekomen ga je de eigen taart versieren. Dit kan bij iemand thuis zijn of in een ruimte. Dit heet een freubeldag, een freubel-middag, een freubel-avondje.

Overal in Nederland ontstaan er bakclubjes. Dames die samen iets willen oefenen op bak-gebied, ervaringen willen uitwisselen. Lekker kletsen over zaken waar andere mensen om je heen niets van begrijpen. Ervaringen uitwisselen, van elkaar leren en vooral heel gezellig doen. Wat is er heerlijker dan de passie die je hebt te delen? Waar vind je meer aansluiting en begrip dan de plek waar je samen je passie kunt delen?

Gisteren had ik een freubeldag bij een nieuw gezelschap met dames. Gezellig! En dat in een ruimte waar normaal allerlei workshops worden gegeven als mozaïek maken, tassen haken van super dikke wol, keramische schalen maken, bakken met glazuur en nog veel meer zo te zien aan allerlei materialen in de workshopruimte. Zou ik niet bakken, dan zou ik waarschijnlijk graag met die materialen aan de slag gaan.

Het thema bij ons was: de Collette. Bij de Collette versier je meerdere bollen cake op elkaar. Zelf heb ik het bij een enkele bol gehouden. Er was niet genoeg tijd en een enkele bol was al erg bont, een tweede, dat werd met te bont.  De bol van 20 cm. is gemaakt van 2 cakes blandavormen van de ikea. Ik zat daar met een witte bol. Wat zou ik ermee gaan doen? Ik had nog geen idee op het moment dat ik eraan begon. Ik wist alleen dat ik met Royal Icing de taart wilde versieren met gouden accenten een beetje naar het idee van Margaret Braun. Zelfs de naam van de taart is bolvormig; BOLlywood. Het is een behoorlijk bonte taart geworden.

Vind je het ook leuk om met meerdere baksters te bakken? Bij de leukste taarten vind je op het forum onderaan de mogelijkheid om een clubje te zoeken. Vind je geen aansluiting? Waarom overweeg je dan niet zelf eens iets te organiseren?


Gerelateerde posts

Comments


bottom of page